Η Γερμανία σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ λόγω Γάζας

Η Γερμανία σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ λόγω Γάζας Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ, εφόσον αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει την παράδοση ανταλλακτικών για άρματα μάχης και άλλου αμυντικού υλικού, και θα ισχύει «μέχρι νεωτέρας», όπως δήλωσε την Παρασκευή ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς. Η απόφαση συνδέεται με την ενέργεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιδιώξει έγκριση για στρατιωτική κατάληψη της Πόλης της Γάζας.

«Η γερμανική κυβέρνηση παραμένει βαθιά ανήσυχη για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Μερτς. «Με την προγραμματισμένη επίθεση, η κυβέρνηση του Ισραήλ φέρει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από πριν για την παροχή βοήθειας σε αυτούς».

Η απόφαση αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς η Γερμανία υπήρξε παραδοσιακά από τους πιο στενούς συμμάχους του Ισραήλ, λόγω της ιστορικής της ευθύνης που απορρέει από το Ολοκαύτωμα.

Ο Μερτς επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για το αν περαιτέρω επιθέσεις στη Γάζα μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου εξάλειψης της Χαμάς.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM