Η Γερμανία σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ λόγω Γάζας

Η Γερμανία σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ λόγω Γάζας Facebook Twitter
φωτ.: Getty
0

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ, εφόσον αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Η απαγόρευση περιλαμβάνει την παράδοση ανταλλακτικών για άρματα μάχης και άλλου αμυντικού υλικού, και θα ισχύει «μέχρι νεωτέρας», όπως δήλωσε την Παρασκευή ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς. Η απόφαση συνδέεται με την ενέργεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιδιώξει έγκριση για στρατιωτική κατάληψη της Πόλης της Γάζας.

«Η γερμανική κυβέρνηση παραμένει βαθιά ανήσυχη για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Μερτς. «Με την προγραμματισμένη επίθεση, η κυβέρνηση του Ισραήλ φέρει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από πριν για την παροχή βοήθειας σε αυτούς».

Η απόφαση αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς η Γερμανία υπήρξε παραδοσιακά από τους πιο στενούς συμμάχους του Ισραήλ, λόγω της ιστορικής της ευθύνης που απορρέει από το Ολοκαύτωμα.

Ο Μερτς επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμύνεται, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για το αν περαιτέρω επιθέσεις στη Γάζα μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου εξάλειψης της Χαμάς.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM