Έλον Μασκ: Νέα πολιτική στροφή με 10 εκατ. δολάρια σε Ρεπουμπλικάνους παρά τη ρήξη με Τραμπ

Έλον Μασκ: Νέα πολιτική στροφή με 10 εκατ. δολάρια σε Ρεπουμπλικάνους παρά τη ρήξη με Τραμπ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, συνεχίζει να στηρίζει Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους με τεράστια χρηματικά ποσά, ακόμη και μετά τη δημόσια ρήξη του με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής των ΗΠΑ, ο Μασκ κατέθεσε $5 εκατ. σε καθένα από τα δύο μεγαλύτερα Super PACs που υποστηρίζουν Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους στη Βουλή και τη Γερουσία, μόλις στις 27 Ιουνίου, λίγες ημέρες προτού δηλώσει πως σκέφτεται να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα με την ονομασία «America Party».

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως, παρά τις εξαγγελίες περί αποστασιοποίησης, ο Μασκ παραμένει ο μεγαλύτερος δωρητής σε επιτροπές που στηρίζουν Ρεπουμπλικάνους για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2026.

Μετά την αποτυχία του υποστηριζόμενου υποψηφίου Μπραντ Σίμελ (Brad Schimel) στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ουισκόνσιν, όπου ο Μασκ ξόδεψε μεγάλο μέρος των $45 εκατ. που διέθεσε στο «America PAC», ο δισεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει πως θα «φρενάρει» τις πολιτικές δωρεές του.

Την ίδια στιγμή, η σχέση του με τον Τραμπ κατέρρευσε όταν ο Μασκ χαρακτήρισε το βασικό φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως «γεμάτο σπατάλες» και άφησε αιχμές για δεσμούς του πρώην προέδρου με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν. Ο Τραμπ απάντησε προειδοποιώντας για πιθανή ακύρωση συμβολαίων με τις SpaceX και Starlink, ακόμη και για απέλαση του Μασκ.

Ωστόσο, παρά την εξαγγελία δημιουργίας του “America Party”, καμία επίσημη κίνηση για την ίδρυση νέου κόμματος δεν έχει καταγραφεί σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν «ζεστάνει» ξανά. Ο Τραμπ δήλωσε πρόσφατα πως «θέλει οι επιχειρήσεις του Έλον Μασκ να ευημερήσουν».

Παρά τις ανατροπές, ο Μασκ δεν έχει σχολιάσει τις τελευταίες δωρεές του ούτε έχει επιβεβαιώσει αν συνεχίζει με το υποτιθέμενο νέο κόμμα.

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Το παλαιότερο και μεγαλύτερο gay nightclub κλείνει λόγω πτώχευσης

Διεθνή / SchwuZ: Το μεγαλύτερο γκέι nightclub της Γερμανίας κήρυξε πτώχευση έπειτα από 50 χρόνια λειτουργίας

Τον Μάιο, το κλαμπ περιόρισε το ωράριο λειτουργίας του, απέλυσε προσωπικό και ζήτησε τη βοήθεια των τακτικών επισκεπτών του για να καλύψει το συνεχώς αυξανόμενο οικονομικό έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Διεθνή / Zωγράφος ανακάλυψε μήνυμα 122 ετών μέσα σε μπουκάλι στους τοίχους ενός φάρου

Το μπουκάλι, που ήταν κρυμμένο σε μια κοιλότητα στον τοίχο του φάρου του Cape Bruny, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ιστορικό μνημείο, περιείχε ένα γράμμα που είχε γραφτεί το 1903 από έναν επιθεωρητή φάρων της Τασμανίας
LIFO NEWSROOM
ΛΟΑΤΚΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ

Διεθνή / Ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ στην Καραϊβική χαιρετίζουν την ιστορική απόφαση δικαστηρίου που καταργεί νόμους της αποικιακής εποχής

«Προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση» καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Ανατολικής Καραϊβικής κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους στην Αγία Λουκία για την ομοφυλοφιλική ερωτική επαφή
LIFO NEWSROOM