Σε αυτή τη χώρα αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης στα 70 έτη από το 2040

ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΧΩΡΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Νόμο που αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια από το 2040, έναντι 67 σήμερα, ενέκρινε, χωρίς μεγάλες αντιδράσεις, το κοινοβούλιο της Δανίας.

Στη Δανία, από την μεταρρύθμιση του 2006, το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης συνδέεται με το προσδόκιμο ζωής και αναθεωρείται κάθε πέντε χρόνια. 81 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 21 κατά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Το 2030, η ηλικία συνταξιοδότησης θα διαμορφωθεί στα 68 χρόνια και το 2035 στα 69. Ο νέος νόμος ορίζει στα 70 έτη την ηλικία συνταξιοδότησης για όλους όσοι έχουν γεννηθεί μετά τις 31 Δεκεμβρίου 1970, δηλαδή για όλους όσοι θα είναι 69 ετών το 2040 και μετά.

Το περασμένο καλοκαίρι, η 47χρονη πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν δήλωσε έτοιμη για την επανεξέταση του συστήματος όταν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα έχει φθάσει τα 70 χρόνια. «Δεν πιστεύουμε πλέον στον αυτοματισμό της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης», είχε δηλώσει τον Αύγουστο στην εφημερίδα Berlingske.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Διεθνή / Ισραήλ: Βίαιη απομάκρυνση βουλευτή από το βήμα της Κνεσέτ που κατήγγειλε «γενοκτονία στη Γάζα»

Σε ανάρτησή του μετά το επεισόδιο, ο Οντέχ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του δεν σχετίζεται με παραβίαση κανονισμού, αλλά με την πολιτική ουσία των δηλώσεών του
LIFO NEWSROOM
Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Διεθνή / Fake news στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ παρουσίασε εικόνες από το Κονγκό ως «απόδειξη γενοκτονίας λευκών» στη Νότια Αφρική

Το υλικό που παρουσίασε στον πρόεδρο Ραμαφόσα περιείχε φωτογραφίες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και ψευδείς ισχυρισμούς για νεκροταφεία λευκών αγροτών
LIFO NEWSROOM