Το αδιέξοδο παραμένει μετά τη δίωρη επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία

Το αδιέξοδο παραμένει μετά τη δίωρη επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία Facebook Twitter
Βλαντιμίρ Πούτιν - Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτ.: EPA
0

Δίωρης διάρκειας ήταν το τηλεφώνημα μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με διαρροές του Κρεμλίνου.  

Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε τη συνομιλία ως «ουσιαστική, ειλικρινή και πολύ χρήσιμη», σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Εξέφρασε επίσης «ευγνωμοσύνη στον Τραμπ για τον ρόλο των ΗΠΑ στην επανέναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», ανέφερε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να συμφωνήσουν σε «συμβιβασμούς που να ταιριάζουν και στις δύο πλευρές» πριν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος τάσσεται υπέρ μιας «ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στην Ουκρανία» και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Κίεβο για ένα μνημόνιο σχετικά με μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα προτείνει και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ουκρανική πλευρά για ένα μνημόνιο σχετικά με μια πιθανή μελλοντική ειρηνευτική συμφωνία, καθορίζοντας μια σειρά από θέσεις, όπως, για παράδειγμα, οι αρχές διευθέτησης, το χρονοδιάγραμμα μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους. Εάν επιτευχθούν οι κατάλληλες συμφωνίες, τότε θα μπορούσε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι με τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας «πιστεύουμε ότι είμαστε γενικά στο σωστό δρόμο». 

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι, σε γενικές γραμμές, η θέση της Ρωσίας είναι σαφής. Το κύριο πράγμα για εμάς είναι να εξαλείψουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κρίσης. Πρέπει απλώς να καθορίσουμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κινηθούμε προς την ειρήνη» είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ από μια μουσική σχολή στο Σότσι.

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε νωρίτερα ότι αναμένει από τον Τραμπ να προκαλέσει τον Πούτιν σχετικά με τη σοβαρότητά του για τον τερματισμό του πολέμου, αναγνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε «ένα μικρό αδιέξοδο». Ο Ντόναλντ Τραμπ «είναι αποφασισμένος να έχει αποτελέσματα», προειδοποίησε από την πλευρά του ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου, Στιβ Γουίτκοφ, τονίζοντας πως «εάν δεν το επιτύχει εκείνος, τότε κανείς άλλος δεν θα μπορέσει να το επιτύχει».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM