Εργαζόμενοι στην καθαριότητα έφτιαξαν δημόσια βιβλιοθήκη από πεταμένα βιβλία στην Άγκυρα

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα έφτιαξαν δημόσια βιβλιοθήκη από πεταμένα βιβλία στην Άγκυρα Facebook Twitter
Φωτ. από τη δημόσια βιβλιοθήκη στην Άγκυρα
0

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, δημιούργησαν πριν από χρόνια μια βιβλιοθήκη από βιβλία, που οι άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει στα σκουπίδια, στην Άγκυρα.

Όλα ξεκίνησαν, όταν εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου στην Άγκυρα, ξεκίνησαν στις βάρδιες τους να μαζεύουν βιβλία, τα οποία έβρισκαν στα σκουπίδια.

Στη συνέχεια, αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή συλλογή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους μεγάλωσε τόσο γρήγορα και αποφάσισαν να δημιουργήσουν με αυτά τα βιβλία, μία ανοιχτή για το κοινό βιβλιοθήκη.

Το όραμα έγινε πράξη και σήμερα, η βιβλιοθήκη τους βρίσκεται μέσα σε ένα αναδιαμορφωμένο εργοστάσιο, διαθέτοντας πάνω από 6.000 βιβλία, συμπεριλαμβανομένων μυθιστορημάτων, επιστημονικών βιβλίων αλλά και παιδικών ιστοριών.

Μάλιστα δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς χρησιμοποιώντας ένα παλιό απορριμματοφόρο, δημιούργησαν και μια κινητή βιβλιοθήκη, ώστε να μεταφέρουν βιβλία σε σχολεία και κοινότητες που τα χρειάζονται περισσότερο.

Το έργο αυτό όχι μόνο έσωσε χιλιάδες βιβλία, αλλά προώθησε παράλληλα επίσης τον αλφαβητισμό, την εκπαίδευση αλλά και τη βιωσιμότητα.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM