Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της Facebook Twitter
Louise & Anthony Shackleton / Sky News
0

Η Louise Shackleton από τη Βρετανία, κατηγορείται για συνεργεία στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία, τον Δεκέμβριο του 2024.

Μιλώντας για πρώτη φορά στο βρετανικό δίκτυο Sky News, η Louise Shackleton εξηγεί πως «δεν μετανιώνει» για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της και την απόφαση να τον στηρίξει σε αυτή την απόφαση, παρότι τώρα κατηγορείται για συνέργεια σε αυτοκτονία.

Ο σύζυγός της, Anthony, έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2024 με ευθανασία στην κλινική Dignitas στην Ελβετία, μετά από σχεδόν έξι χρόνια μάχης με τη νόσο του κινητικού νευρώνα.

«Έχω διαπράξει έγκλημα, το ομολογώ. Δεν μετανιώνω στιγμή. Ήταν ο άντρας μου και τον αγαπούσα. Το είχαμε συζητήσει σε βάθος για δύο χρόνια. Μου έλεγε: "Κοίταξε τις επιλογές μου. Ή θα πεθάνω ειρηνικά, με αξιοπρέπεια, χωρίς πόνο, ή θα καταλήξω σε ένα κρεβάτι, ανήμπορος, χωρίς να μπορώ καν να κοιτάξω γύρω μου αν δεν μου γυρίσεις εσύ το κεφάλι"» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως ήταν μία απόφαση που σκέφτονταν για χρόνια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του North Yorkshire, επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Περιγράφοντας τις τελευταίες τους ημέρες μαζί, εξήγησε πως «ήταν απόλυτα συμφιλιωμένος με την απόφασή του. Σε εκείνες τις τέσσερις ημέρες κατάλαβα ότι ήθελε να φύγει γαλήνια περισσότερο απ’ ό,τι ήθελε να μείνει μαζί μου. Ήταν σκληρό, αλλά αυτό αποδείκνυε πόσο αποφασισμένος ήταν».

«Αν ο νόμος είχε αλλάξει, θα ήμασταν μαζί με την οικογένεια, όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν. Αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τους ανθρώπους.

»Όμως πρέπει και να σεβόμαστε τις επιλογές των άλλων, ακόμη κι αν μας πληγώνουν. Μου ζήτησε να μην αφήσω το ταξίδι του να πάει χαμένο. Να πω την ιστορία του. Να αγωνιστώ. Και αυτό κάνω: για το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέξουν το πώς θα πεθάνουν. Είναι τόσο απλό», κατέληξε.

Στη Βρετανία, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία παραμένει παράνομη, αλλά οι ποινικές διώξεις είναι σπάνιες. Η επόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την εισαγωγή νομοθεσίας περί υποβοηθούμενης ευθανασίας στην Αγγλία και την Ουαλία έχει αναβληθεί κατά τρεις εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη δίνει προθεσμία στο Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα επανέλθουν οι κυρώσεις

Διεθνή / Η Ευρώπη δίνει προθεσμία στο Ιράν να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαφορετικά θα επανέλθουν οι κυρώσεις

Η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δηλώνουν ότι χωρίς σαφή δέσμευση από το Ιράν, θα επαναφέρουν τα εμπάργκο που είχαν αρθεί πριν από 10 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Γυναίκα εκβίαζε βουδιστές μοναχούς με ερωτικά βίντεο - Είχε αποκομίσει 12 εκατ. δολάρια

Η «κυρία Γκολφ» κατέγραφε σε φωτογραφίες και βίντεο τις σεξουαλικές της συνευρέσεις με τους μοναχούς και κατόπιν τους εκβίαζε, αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά
LIFO NEWSROOM
Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Μπουρλά κατά Μαμντάνι για την «Παγκοσμιοποίηση της Ιντιφάντα»: Ζήτησε εξηγήσεις, ως γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Ο επικεφαλής της Pfizer ρώτησε προσωπικά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το σύνθημα που χρησιμοποίησε και το οποίο εκλαμβάνεται ως πρόκληση άσκησης βίας κατά Εβραίων
LIFO NEWSROOM
To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Διεθνή / To «Trump Effect» έχει ήδη επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία: Πληθωρισμός και αγορά εργασίας τα «θύματα» 

Η επίδραση του Τραμπ αρχίζει να γίνεται αισθητή στην οικονομία, ιδίως λόγω των δασμολογικών και των μεταναστευτικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Διεθνή / Fauja Singh: Συνελήφθη ο οδηγός που ευθύνεται για τον θάνατο του θρυλικού μαραθωνοδρόμου

Ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, Fauja Singh, έχασε τη ζωή του μετά την παράσυρση και εγκατάλειψή του από 26χρονο οδηγό - «Αν είχε σταματήσει να τον βοηθήσει ίσως να είχε σωθεί», σύμφωνα με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM