Πέθανε ο «βασιλιάς των μίνι σειρών» Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν

Πέθανε ο «βασιλιάς των μίνι σειρών» Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν Facebook Twitter
Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν / Φωτογραφία: Getty Images
0

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν που αγαπήθηκε ιδιαίτερα μέσα από τις μίνι σειρές όπως «Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» και το «Σογκούν».

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν, γεννημένος ως Τζορτζ Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν στις 31 Μαρτίου 1934 στο Μπέβερλι Χιλς έγινε διάσημος στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ως πρωταγωνιστής του ιατρικού δράματος Dr. Kildare, το οποίο τον έκανε εφηβικό είδωλο και του χάρισε σημαντική αναγνωρισιμότητα.

Μετά το Dr. Kildare, ο Τσάμπερλεϊν μεταπήδησε στο θέατρο και σε σοβαρούς υποκριτικούς ρόλους. Έπαιξε σε κλασικές παραγωγές στην Αγγλία, όπως ο Άμλετ (1969), και έγινε ο πρώτος Αμερικανός που έπαιξε τον ρόλο σε βρετανικές σκηνές μετά τον Τζον Μπάριμορ το 1929.

Οι ερμηνείες του σε σαιξπηρικά έργα και άλλες θεατρικές παραγωγές του ρεπερτορίου του χάρισαν την αναγνώριση των κριτικών. Ο Τσάμπερλεν εδραίωσε περαιτέρω την καριέρα του ως πρωταγωνιστής σε τηλεοπτικές μίνι σειρές όπως το Shogun (Σογκούν), The Thorn Birds (Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας) και The Bourne Identity, τη δεκαετία του '80. Αυτοί οι ρόλοι του χάρισαν τον τίτλο «βασιλιάς των μίνι σειρών» και αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των Χρυσών Σφαιρών.

Εκτός από την υποκριτική, ο Τσάμπερλεν ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την ιστορία της τέχνης.

To 2003, σε ηλικία 69 ετών, ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν μίλησε δημόσια για τη σεξουαλικότητά του, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του Shattered Love. Σε συνεντεύξεις του, μεταξύ άλλων και στο Dateline NBC, αποκάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος και συζήτησε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας σε μια εποχή όπου η ομοφυλοφιλία στιγματιζόταν.

Ο Τσάμπερλεϊν εξήγησε ότι προηγουμένως είχε κρατήσει τη σεξουαλικότητά του μυστική για να προστατεύσει την καριέρα του ως ρομαντικός πρωταγωνιστής, αλλά ένιωσε ελεύθερος να μοιραστεί την αλήθεια του αργότερα στη ζωή του. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM
Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM