Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί τον μηνύει φοιτήτρια του Κολούμπια από την Νότια Κορέα

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί τον μηνύει φοιτήτρια του Κολούμπια από την Νότια Κορέα Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ: EPA
0

Φοιτήτρια του πανεπιστημίου Κολούμπια στις ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση εις βάρος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενη πως προσπαθεί να την απελάσει από τη χώρα.

Ο λόγος για την 21χρονη Yunseo Chung με καταγωγή από τη Νότια Κορέα, η οποία μετανάστευσε στις ΗΠΑ ως παιδί. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της νεαρής φοιτήτριας, οι προσπάθειες απέλασής της έρχονται έπειτα από συμμετοχή της Chung σε διαδηλώσεις υπέρ της Γάζας.

Η αγωγή της 21χρονης αποσκοπεί στο να μπλοκάρει τη σύλληψη και την απέλασή της, επικαλούμενη τα δικαιώματα της Πρώτης Τροπολογίας και άλλων συνταγματικών δικαιωμάτων.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ ξεκίνησαν προσπάθειες για τη σύλληψη και κράτηση της Chung, λίγες μέρες μετά τη καθιστική διαμαρτυρία στις 5 Μαρτίου 2025, στην οποία συμμετείχε.

Σύμφωνα με την αγωγή, στις 8 Μαρτίου, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) υπέγραψαν ένταλμα σύλληψης για την τριτοετή φοιτήτρια, και αργότερα, οι πράκτορες πήγαν στο σπίτι των γονιών της ψάχνοντας για εκείνη.

Μία εκ των πολλών που κινδυνεύουν με απέλαση

Η Chung είναι μία από τους αρκετούς φοιτητές πανεπιστημίων που η κυβέρνηση Τραμπ έχει προσπαθήσει να συλλάβει και να απελάσει λόγω της συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων.

Στην αγωγή της 21χρονης αναφέρονται κι άλλοι φοιτητές που κινδυνεύουν με απέλαση.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επικαλεστεί τον νόμο για τη «Μετανάστευση και την Ιθαγένεια», ο οποίος επιτρέπει στο Υπουργείο Εξωτερικών να απελάσει αλλοδαπούς που είναι «αντίθετοι με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας» των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Marco Rubio έχει υποστηρίξει ότι βάσει αυτού του νόμου, οι ΗΠΑ μπορούν να απελάσουν κατόχους visa και πράσινης κάρτας για «σχεδόν οποιονδήποτε λόγο».

Η κυβέρνηση έχει επίσης ανακαλέσει χρηματοδότηση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς το πανεπιστήμιο Κολούμπια, με την κατηγορία ότι το πανεπιστήμιο απέτυχε να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη.

Με πληροφορίες από BBC

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM