Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο για το ενοίκιο του - Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ

Λονδίνο: Το «Μουσείο για το Αιδοίο» έκανε έρανο και συγκέντρωσε σε χρόνο ρεκόρ τα χρήματα για το ενοίκιο του Facebook Twitter
Φωτ. από το Vagina Museum στο Λονδίνο / EPA
0

Παρά τις δυσκολίες, το «Μουσείο για το Αιδοίο» τα κατάφερε και - τουλάχιστον για την ώρα - παραμένει ανοιχτό.

Πριν λίγες ημέρες, το «Μουσείο για το Αιδοίο» στο Λονδίνο με ανακοίνωσή του ενημέρωνε το κοινό του, πως ίσως χρειαστεί να «κλείσει οριστικά τις πόρτες του» λόγω των υψηλών ενοικίων.

Το Μουσείο, που στόχος της δημιουργίας του είναι να «σπάσει το στίγμα της γυναικολογικής ανατομίας και να αποτελέσει μέρος μιας κοινωνικής μετατόπισης από τη σωματική ντροπή στον εορτασμό»,  έχει κλείσει ξανά και στο παρελθόν, καθώς χρειάστηκε να μετακομίσει ξανά το 2022 για τους ίδιους λόγους.

Την Παρασκευή 14 Μαρτίου το μουσείο ανακοίνωσε ότι απειλείται και πάλι με κλείσιμο, εξηγώντας ότι παρά τις σκληρές προσπάθειες να «διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους ιδιοκτήτες» δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια δημιούργησε μία online πλατφόρμα χρηματοδότησης με στόχο να συγκεντρώσει 60.000 λίρες για το ενοίκιο τριών μηνών ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «να ξεπεράσουν τις δυνάμεις που είναι εναντίον τους». Μέσα σε τρεις ημέρες, συγκέντρωσε πάνω από 68.000 λίρες, καταρρίπτοντας το στόχο και έτσι θα παραμείνει ανοιχτό εφόσον μπορεί να καλύψει τον επερχόμενο λογαριασμό του ενοικίου του.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε! Συγκεντρώσαμε αρκετά χρήματα για να σώσουμε το Μουσείο Vagina στο άμεσο μέλλον. Αλλά η πραγματική δουλειά αρχίζει τώρα. Το κάνουμε αυτό εδώ και χρόνια με μικρό προϋπολογισμό και μόλις αρκετό προσωπικό για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη.

»Δεν υπάρχει χώρος για να αναπτυχθούμε. Γι' αυτό και επεκτείναμε τον στόχο μας στον τεντωμένο στόχο μας. Αυτό δεν έχει πλέον να κάνει με την επιβίωση, αλλά με την ικανότητα να ευδοκιμήσουμε σε έναν κόσμο με τόσες πολλές δυνάμεις που εξακολουθούν να είναι εναντίον μας... Μαζί, είμαστε μια απίστευτη κοινότητα. Και ξέρουμε ότι θα ευδοκιμήσουμε με εσάς στο πλευρό μας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Μουσείο τη Δευτέρα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν εμπόδια. Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ με ένα tweet της κατακεραύνωσε το μουσείο, καθώς όπως ανέφερε «υποστηρίζει τα τρανς άτομα».

Η ιδρύτρια του Μουσείου μιλώντας στο PinkNews το 2022, ανέφερε ότι ήταν «προφανές» ότι το μουσείο θα ήταν τρανς-friendly από τη στιγμή που άνοιξε. Είναι προφανές ότι θα είμαστε. Αγαπώ πολλούς ανθρώπους που είναι τρανς. Έχουμε τρανς και non binary προσωπικό και εθελοντές. Είναι απλώς άνθρωποι και δεν βλέπω γιατί να μην τους συμπεριλάβουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM