Τζέιν Φόντα: «Το 'Woke' σημαίνει απλώς ότι ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους»

Τζέιν Φοντα: «Το 'Woke' σημαίνει απλώς ότι ενδιαφέρεσαι για άλλους ανθρώπους» Facebook Twitter
Φωτ. Getty Images
0

Σε μια καταιγιστική ομιλία κατά την τελετή στην οποία της απονεμήθηκε το Βραβείο Screen Actors Guild Life Achievement, η Τζέιν Φόντα εξαπέλυσε μία κραυγή συσπείρωσης αναφερόμενη στις αξίες που κατηύθυναν την καριέρα της επί έξι δεκαετίες.

Αυτές περιελάμβαναν τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα συνδικάτα, την καταπολέμηση της ανισότητας και πάνω απ' όλα, τη φροντίδα για τους απαξιωμένους. «Μην αυταπατάστε, το να έχεις ενσυναίσθηση δεν είναι αδυναμία ή woke», είπε από τη σκηνή. «Και παρεμπιπτόντως, woke σημαίνει απλώς ότι ενδιαφέρεσαι για τους άλλους ανθρώπους».

Τα σχόλιά της ήταν αναμφισβήτητα πολιτικά, αν και η Φόντα δεν κατονόμασε ποτέ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ανακάλεσε στη μνήμη της την υποψήφια για Όσκαρ ερμηνεία του Σεμπάστιαν Σταν ως Ντόναλντ Τραμπ στο «The Apprentice»,  επιδεικνύοντας συμπόνια, καθώς όπως είπε, ο Σταν «έπρεπε να αντιληφθεί και να συμπάσχει με το ψυχικά τραυματισμένο άτομο που υποδυόταν».

Ανέφερε επίσης την Μπρι Ντάνιελς, τη σεξεργάτρια που έπαιξε στο «Klute» του 1971, όπου προσπάθησε να διαχειριστεί το θέμα του αυτοτραυματισμού και της σεξουαλικής επίθεσης σε νεαρές γυναίκες.

Συντηρώντας το θέμα της ενσυναίσθησης προς τους άλλους στο τρέχον πολιτικό κλίμα, τόνισε: «Οι άνθρωποι θα πληγωθούν πραγματικά από αυτό που έρχεται. Και αν έχουν διαφορετική πολιτική πεποίθηση, πρέπει να επικαλεστούμε την ενσυναίσθησή μας και να μην κρίνουμε, αλλά να ακούμε μέσα από την καρδιά μας. Και να τους καλωσορίσουμε στη σκηνή μας, γιατί θα χρειαστούμε μια μεγάλη σκηνή για να αντισταθούμε επιτυχώς σε αυτό που μας έρχεται».

Προκαλώντας χειροκροτήματα, πρόσθεσε ότι από την άλλη πλευρά, «θα υπάρχει ακόμα αγάπη, θα υπάρχει ακόμα ομορφιά. Και θα υπάρχει ένας ωκεανός αλήθειας για να κολυμπήσουμε. Ας προχωρήσουμε έτσι».

Με πληροφορίες από LA Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιγουριά Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Διεθνή / Νετανιάχου: «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος μας ανήκει»

Το σχέδιο Ε1 για την κατασκευή 3.400 κατοικιών εποίκων, το οποίο θα διχοτομήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εγκρίθηκε τον προηγούμενο μήνα
LIFO NEWSROOM
Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Διεθνή / Ιστορική καταδίκη: Ο Μπολσονάρου ένοχος για σχέδιο πραξικοπήματος – Αντιμέτωπος με 43 χρόνια φυλάκιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας καταδίκασε τον Ζαΐχ Μπολσονάρου για σχέδιο στρατιωτικού πραξικοπήματος - Ο πρώην πρόεδρος κινδυνεύει με έως 43 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι οπαδοί του προωθούν αμνηστία και χάρη για να τον σώσουν
LIFO NEWSROOM
Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Διεθνή / Χάος στις ΗΠΑ: Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ ξυπνά φόβους για γενικευμένη πολιτική τρομοκρατία

Η δολοφονία του συντηρητικού influencer Τσάρλι Κερκ σοκάρει τις ΗΠΑ και αναζωπυρώνει τον πολιτικό διχασμό - Ο Τραμπ κατηγορεί την αριστερά, ενώ οι Δημοκρατικοί του απαντούν με σκληρές δηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Διεθνή / Diella: Η Αλβανία αποκτά «εικονική υπουργό» τεχνητής νοημοσύνης για τις κρατικές συμβάσεις

Σύμφωνα με τον Ράμα, η Diella θα μπορεί να αξιολογεί διαγωνισμούς, να «προσλαμβάνει ταλέντα από όλο τον κόσμο» και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατική δυσκαμψία της δημόσιας διοίκησης
LIFO NEWSROOM