Το Google Maps άλλαξε τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής

Το Google Maps άλλαξε τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής Facebook Twitter
0

Το Google Maps «συμμορφώθηκε με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ» και άλλαξε τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής.

Πλέον το Google Maps αναφέρει ως «Κόλπο της Αμερικής» τον κόλπο που βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στη θάλασσα μεταξύ της Φλόριντα, της Λουιζιάνα, του Τέξας, του Μεξικού και της Κούβας, όμως μόνο για τους χρήστες του που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Η Google είχε εξηγήσει στα τέλη Ιανουαρίου ότι οι αλλαγές των ονομάτων τοποθεσιών γίνονται με βάση επίσημες κυβερνητικές πηγές, σε αυτή την περίπτωση το Πληροφοριακό Σύστημα Γεωγραφικών Ονομάτων (GNIS) των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε χθες, Δευτέρα, την ικανοποίησή του που το Google Maps άλλαξε το όνομα, μετά το διάταγμα που υπέγραψε αμέσως μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο στα τέλη Ιανουαρίου.

«ΚΟΛΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ», έγραψε ενθουσιασμένος ο Τραμπ στο Truth Social συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα screenshot από τον χάρτη του Google Maps και ένα link που οδηγεί στην ανακοίνωση που έκανε την Κυριακή με την οποία όρισε την 9η Φεβρουαρίου «ημέρα του Κόλπου της Αμερικής».

Ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τον κόλπο αυτό «αναπόσπαστο κομμάτι της Αμερικής» λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. Θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή πετρελαίου και την αλιεία των ΗΠΑ και τον θεωρεί «τον προορισμό που προτιμούν οι Αμερικανοί για τον τουρισμό και την ψυχαγωγία».

Ο Τραμπ έχει δηλώσει εξάλλου ότι θέλει να ονομάσει και πάλι όρος ΜακΚίνλι την υψηλότερη βουνοκορφή της Βόρειας Αμερικής που βρίσκεται στην Αλάσκα στα 6.190 μέτρα. Το 2015 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε μετονομάσει την κορυφή σε Ντενάλι, έπειτα από αίτημα των αυτοχθόνων.

Το Google Maps άλλαξε τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής Facebook Twitter

Οι χρήστες που βρίσκονται στο Μεξικό εξακολουθούν να βλέπουν το όνομα «Κόλπος του Μεξικού», όπως το επιθυμεί η μεξικανική κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή του Ρεπουμπλικάνου προκάλεσε την ανησυχία του Μεξικού και άλλων χωρών.

Η Μεξικανή πρόεδρος Κλαούντια Σέινμπαουμ πρότεινε μάλιστα να μετονομαστούν οι ΗΠΑ σε «Μεξικανική Αμερική», μια αναφορά σε χάρτη του 17ου αιώνα στον οποίο μεγάλο μέρος του βόρειου τμήματος της Αμερικής εμφανιζόταν με αυτό το όνομα.

Εξάλλου, όσοι χρήστες βρίσκονται σε άλλες χώρες βλέπουν δύο ονόματα: «Κόλπος του Μεξικού (Κόλπος της Αμερικής)», μια τακτική που ακολουθεί το Google Maps για διαφιλονικούμενες περιοχές.

Το Google Maps άλλαξε τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής Facebook Twitter

Επίσης, και ο επίσημος λογαριασμός του Λευκού Οίκου στο Χ ανήρτησε το μήνυμα: «ΚΟΛΠΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ στο GoogleMaps».

Στην αντίπαλη εφαρμογή του Google Maps, στους χάρτες της Apple, το όνομα παραμένει «Κόλπος του Μεξικού».

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Ισραήλ καταστρέφει το όνειρο ενός παλαιστινιακού κράτους

Διεθνή / Πώς το Ισραήλ καταστρέφει το όνειρο ενός παλαιστινιακού κράτους

Η ισραηλινή ακροδεξιά, υπό τον Μπεζαλέλ Σμότριτς, αποδομεί τη Δυτική Όχθη και την Παλαιστινιακή Αρχή, ενισχύοντας τον πλήρη στρατιωτικό και οικονομικό έλεγχο - Εκτοπισμοί, κλείσιμο σχολείων, έλεγχος φόρων και περιορισμοί κυκλοφορίας αλλάζουν δραματικά τον χάρτη και οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση του Οσλο
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ένας αξιόλογος γιος» - Το αιχμηρό σχόλιο στον βασιλιά Κάρολο για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στον πρίγκιπα Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο στο κάστρο του Ουίνδσορ, που πυροδότησε εικασίες για το «ποιον» άφησε εκτός
LIFO NEWSROOM
Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM