Εκεχειρία στη Γάζα: Στο Κατάρ διαπραγματευτές του Ισραήλ για το επόμενο στάδιο των συνομιλιών

Εκεχειρία στη Γάζα: Στο Κατάρ διαπραγματευτές του Ισραήλ για το επόμενο στάδιο των συνομιλιών Facebook Twitter
0

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε- το Σάββατο (8/2)- τους διαπραγματευτές του Ισραήλ, να επιστρέψουν στο Κατάρ για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης ανταλλαγής ομήρων-κρατουμένων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκεχειρίας.

Ο Νετανιάχου φέρεται να επανέλαβε τη δέσμευσή του «να συντρίψει τη Χαμάς και να απελευθερώσει όλους τους εναπομείναντες ομήρους», χαρακτηρίζοντας τους ενόπλους της ως «τέρατα» μετά την παράδοση τριών αιχμαλώτων στη Γάζα που έδειχναν αδυνατισμένοι και αναγκάστηκαν να μιλήσουν μπροστά στο πλήθος.

«Το Ισραήλ δεν θα ξεχάσει την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων που οδηγήθηκαν σε μία εξέδρα στη Γάζα και εξαναγκάστηκαν να δώσουν μία στημένη συνέντευξη από τους ενόπλους της Χαμάς, πριν την απελευθέρωσή τους», ανέφερε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Δεν θα εξωραΐσουμε τις σοκαριστικές εικόνες που είδαμε» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» σχολιάζοντας την εικόνα των τριών Ισραηλινών ομήρων, που έδειχναν πολύ καταβεβλημένοι, οι οποίοι απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς αφού τους ανέβασαν σε εξέδρα όπου τους παρουσίασαν σε πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων.

«Να με τι μοιάζει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», σημείωσε ο Χέρτζογκ σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X. «Όλος ο κόσμος πρέπει να δει (αυτούς τους τρεις άνδρες) τους πεινασμένους, με τα αδυνατισμένα πρόσωπα που υποφέρουν να τους εκμεταλλεύονται για ένα κυνικό και σκληρό θέαμα άθλιοι δολοφόνοι», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε από την πλευρά του «σοκαριστικές» εικόνες από την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίες "δεν θα μείνουν αναπάντητες".

Για «σοκαριστικές εικόνες» έκανε λόγο και το Φόρουμ των Οικογενειών Ισραηλινών ομήρων, το οποίο απηύθυνε έκκληση για την επιστροφή όλων των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι σοκαριστικές εικόνες της απελευθέρωσης του Οχάντ (Μπεν Αμί, του Ελί (Σαραμπί) και του Ορ (Λεβί) αποδεικνύουν ξανά χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για τους ομήρους», υπογραμμίζει το Φόρουμ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οφείλουμε να τους βγάλουμε όλους, ως τον τελευταίο, τώρα», τονίζει.

Με πληροφορίες από AFP και Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM