Grammy 2025: Η Beyoncé στην κορυφή, με φόντο τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες

Grammy 2025: Η Beyoncé στην κορυφή, με φόντο τις πυρκαγιές του Λος Άντζελες Facebook Twitter
Η Beyoncé στα Grammy το 2023/ Φωτ.: EPA
0

Τα 67α Βραβεία Grammy θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, όμως η φετινή απονομή αποκτά έναν ιδιαίτερο σκοπό: τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Καλιφόρνια, καταστρέφοντας πάνω από 14.000 κτίρια και εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους.

Το Recording Academy και η φιλανθρωπική του οργάνωση MusiCares έχουν ήδη διαθέσει 2 εκατ. δολάρια σε άμεση βοήθεια, ενώ δεσμεύτηκαν να προσφέρουν επιπλέον 4 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Η τελετή, που θα μεταδοθεί από την Crypto.com Arena στο Λος Άντζελες, δεν θα επικεντρωθεί μόνο στις βραβεύσεις και τις μουσικές εμφανίσεις, αλλά θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεισφορά στο ταμείο ανακούφισης των θυμάτων.

Οι υποψηφιότητες των Grammy 2025

Η Beyoncé κυριαρχεί στις υποψηφιότητες με 11, φτάνοντας συνολικά τις 99 υποψηφιότητες στην καριέρα της και κατακτώντας τον τίτλο της πιο πολυβραβευμένης καλλιτέχνιδας στην ιστορία των Grammy.

Άλλοι καλλιτέχνες με πολλές υποψηφιότητες:

  • Post Malone, Billie Eilish, Kendrick Lamar και Charli XCX (7 υποψηφιότητες)
  • Taylor Swift, Sabrina Carpenter και Chappell Roan (6 υποψηφιότητες)

Εάν η Beyoncé κερδίσει το βραβείο Άλμπουμ της Χρονιάς, θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που το κατακτά στον 21ο αιώνα.

Oι εμφανίσεις στη σκηνή των Grammy

Η τελετή θα φιλοξενήσει ζωντανές εμφανίσεις από κορυφαία ονόματα της μουσικής, όπως:

  • Billie Eilish, Charli XCX, Taylor Swift, Lady Gaga, Bruno Mars, Shakira, Teddy Swims, Benson Boone, Doechii, RAYE, Chappell Roan, Sabrina Carpenter και Shaboozey.

Επιπλέον, ένα ειδικό αφιέρωμα στον Quincy Jones θα παρουσιάσουν οι Stevie Wonder, Janelle Monáe και Will Smith.

Ποιοι θα παρουσιάσουν τα βραβεία

Μεταξύ των παρουσιαστών θα είναι οι:

  • Taylor Swift, Olivia Rodrigo, SZA, Queen Latifah, Cardi B, Gloria Estefan, Victoria Monét και τα μέλη των Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis και Chad Smith.

Την τελετή θα παρουσιάσει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Trevor Noah.

Τα Grammy 2025 δεν θα είναι απλά μια γιορτή της μουσικής, αλλά και μια πρωτοβουλία ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη στήριξης όσων επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM