Eurovision 2025: Η Klavdia νικήτρια του ελληνικού τελικού με το «Αστερομάτα»

Eurovision 2025: Η Klavdia νικήτρια του ελληνικού τελικού με το «Αστερομάτα» Facebook Twitter
Klavdia/ Φωτ.: NDP
0

Η Klavdia είναι η μεγάλη νικήτρια του Ελληνικού Τελικού της Eurovision 2025, κερδίζοντας το εισιτήριο για τη σκηνή της Βασιλείας, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Με το συγκινητικό τραγούδι “Αστερομάτα”, που ήδη έχει γίνει viral, κατάφερε να κατακτήσει τόσο το κοινό όσο και την κριτική επιτροπή.

Γεννημένη το 2002, η 22χρονη τραγουδίστρια με ποντιακή καταγωγή μεγάλωσε στον Ασπρόπυργο και από μικρή ηλικία είχε πάθος με τη μουσική. Το ελληνικό κοινό τη γνώρισε πρώτη φορά το 2017, όταν συμμετείχε στο "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο", εντυπωσιάζοντας με την ερμηνεία της στο “Billie Jean” του Michael Jackson. Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, μπήκε στο "The Voice of Greece", φτάνοντας μέχρι τον τελικό ως μέλος της ομάδας της Έλενας Παπαρίζου.

Η πορεία της συνεχίστηκε δυναμικά, με το ντεμπούτο της στη δισκογραφία μέσω του τραγουδιού "Lonely Heart", ενώ ακολούθησαν οι επιτυχίες "Χαράματα", "Βασανίζομαι" και "Μαγεμένα". Σταθερή συνεργάτιδα της ομάδας Arcade, έχει ήδη κάνει σημαντικές εμφανίσεις, όπως στα MAD VMA, MadWalk και το Summer Nostos Festival, όπου μοιράστηκε τη σκηνή με τον Good Job Nicky.

Το “Αστερομάτα”, σε μουσική και στίχους των Arcade, είναι ένα βαθιά συγκινητικό τραγούδι εμπνευσμένο από τη Γενοκτονία των Ποντίων και τον ξεριζωμό των προγόνων της Klavdia. Το κομμάτι έχει έντονο συναισθηματικό φορτίο, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας, μνήμης και δύναμης.

Η Klavdia είχε προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision και το 2023 με το τραγούδι "Holy Water", χωρίς όμως επιτυχία. Αυτή τη φορά, ωστόσο, φαίνεται πως ήρθε η στιγμή της να λάμψει.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

TV & Media / Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

«Φαντάσου τι μπορεί να είχε γίνει αν είχα δείξει το πρόσωπο του μωρού, τι θα γινόταν και που θα μπορούσε να παίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Το βίντεο και η ανάρτηση του νικητή της Eurovision 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της EBU να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2026
THE LIFO TEAM
Αρναούτη για τροχαίο Παντελίδη: «Καρφώθηκε σίδερο στον πνεύμονα μου, έσπασαν τα πλευρά μου, ήμουν κατασφαγμένη»

TV & Media / Αρναούτη για τροχαίο Παντελίδη: «Καρφώθηκε σίδερο στον πνεύμονα μου, έσπασαν τα πλευρά μου, ήμουν κατασφαγμένη»

«Βγήκε μία απόφαση που ήταν κατάφωρα άδικη» ξεκαθαρίζει στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των αποζημιώσεων για το τροχαίο δυστύχημα
LIFO NEWSROOM
Η Paramount καταθέτει νέα ανταγωνιστική προσφορά για τη Warner Bros Discovery

TV & Media / Η Paramount καταθέτει νέα ανταγωνιστική προσφορά για τη Warner Bros Discovery

Η εταιρεία ανέφερε ότι η πρότασή της αποτελεί «ανώτερη εναλλακτική» συγκριτικά με αυτήν της Netflix, προσφέροντας περισσότερα μετρητά άμεσα στους μετόχους και μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές
LIFO NEWSROOM