ΗΠΑ: Και δεύτερος παρουσιαστής του Fox -και πρώην παίκτης reality- υπουργός στην κυβέρνηση Τραμπ

Παρουσιαστής του Fox και πρώην παίκτης reality ο υπουργός Μεταφορών του Τραμπ, Σον Ντάφι Facebook Twitter
Ο Σον Ντάφι όταν είχε μόλις εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, το 2011/Φωτογραφία: Getty Images
0

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ διάλεξε τον Σον Ντάφι, έναν παρουσιαστή του Fox Business, πρώην Βουλευτή και άλλοτε αστέρα τηλεοπτικών reality για να ηγηθεί του υπουργείου Μεταφορών.

Έτσι, ο Ντάφι γίνεται ο δεύτερος παρουσιαστής - σχολιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Fox που αναλαμβάνει ρόλο στο επερχόμενο υπουργικό συμβούλιο των ΗΠΑ, έπειτα από τον Πιτ Χέγκσεθ, τον εκλεκτό του 45ου και 47ου προέδρου για το υπουργείο Άμυνας. Βέβαια, όλα τα άτομα που έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι υπουργοί θα πρέπει να λάβουν έγκριση από το Κογκρέσο, προτού αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Εάν η υποψηφιότητα του Ντάφι επιβεβαιωθεί, θα έχει στη διάθεση του έναν ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρουσιαστής του Fox και πρώην παίκτης reality ο υπουργός Μεταφορών του Τραμπ, Σον Ντάφι Facebook Twitter
O Σον Νταφι/ Φωτογραφία: Getty Images

«Ο Σον υπήρξε ένας εξαιρετικός και ιδιαίτερα αγαπητός δημόσιος λειτουργός», έγραψε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του στο Truth Social, το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι ο Ντάφι θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία του στο Κογκρέσο για να φέρει μία «χρυσή εποχή στις μεταφορές».

Στην ανακοίνωσή, ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε, ακόμη, ότι ο 53χρονος είναι πατέρας εννιά παιδιών, με τη γυναίκα του, η οποία είναι επίσης παρουσιάστρια στο Fox.

«Σύζυγος μιας υπέροχης γυναίκας, της Ρέιτσελ Κάμπος-Ντάφι, μίας σταρ του Fox News, και πατέρας εννέα απίστευτων παιδιών, ο Σον γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για τις οικογένειες να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με ηρεμία», έγραψε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Ντάφι ήταν εισαγγελέας, που αρχικά έγινε γνωστός με τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικά reality όπως το «Real World: Boston» και «Road Rules: All Stars», στα γυρίσματα του οποίου γνώρισε και τη μέλλουσα σύζυγό του.

Το 2011 εξελέγη ως Ρεπουμπλικάνος για να εκπροσωπήσει το Ουισκόνσιν στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε μέχρι το 2019.

Εάν το Κογκρέσο επιβεβαιώσει την υποψηφιότητα του, ο Ντάφι θα διαδεχθεί τον υπουργό Πιτ Μπάτιτζετζ, ο οποίος διορίστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2021.

Ο νέος υπουργός θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των αερομεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προβλημάτων της Boeing.

Τα τελευταία χρόνια, αεροσκάφη της εταιρείας έχουν παρουσιάσει μία σειρά προβλημάτων, δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας και ποιότητας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμπερτ Κένεντι: 11 ιατρικά ζητήματα στα οποία ο υπουργός Υγείας του Τραμπ έχει «αμφιλεγόμενες» απόψεις

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι: 11 ιατρικά ζητήματα στα οποία ο υπουργός Υγείας του Τραμπ έχει «αμφιλεγόμενες» απόψεις

Τα εμβόλια, το φθόριο στο νερό, τα poppers και το AIDS, τα βαριά μέταλλα και τα αντικαταθλιπτικά είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που οι απόψεις του επόμενου υπουργού Υγείας των ΗΠΑ θεωρούνται -τουλάχιστον- αμφιλεγόμενες
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM