Έκτος τυφώνας πλήττει τις Φιλιππίνες σε διάστημα ενός μήνα

Έκτος τυφώνας πλήττει τις Φιλιππίνες σε διάστημα ενός μήνα Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στις Φιλιππίνες για τον τυφώνα Μαν-γι, τον έκτο τροπικό κυκλώνα που πλήττει τη χώρα σε διάστημα ενός μήνα. 

Οι αρχές των Φιλιππίνων έχουν απομακρύνει ήδη δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους και έχουν ακυρώσει δεκάδες πτήσεις εν αναμονή του τυφώνα Μαν-γι, ο οποίος ενδέχεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

«Μια κατάσταση ενδεχομένως καταστροφική και φονική διαφαίνεται στο βορειοανατολικό τμήμα της περιφέρειας Μπικόλ καθώς ο υπερτυφώνας ‘Πεπίτο’ ενισχύεται περαιτέρω», ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων στην πιο πρόσφατη ενημέρωσή της, χρησιμοποιώντας την τοπική ονομασία του τυφώνα. 

Συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 185 χιλιομέτρων την ώρα ο Μαν-γι κατευθύνεται προς το ανατολικό τμήμα του νησιού Λουσόν, με τη μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων να ανεβάζει στο δεύτερο υψηλότερο το επίπεδο του συναγερμού για τις επαρχίες Καταντουάνες και Καμαρίνες Σουρ. 

Η περιφέρεια Μπικόλ βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού Λουσόν, του μεγαλύτερου του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων όπου ζουν περίπου οι μισοί κάτοικοι της χώρας. Σχεδόν 180.000 άνθρωποι στην περιφέρεια Μπικόλ έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. 

Περίπου 20 τροπικές καταιγίδες πλήττουν κατά μέσο όρο τη χώρα ετησίως, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους να προκαλούν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις. 

Τον Οκτώβριο η τροπική καταιγίδα Τράμι και ο τυφώνας Κονγκ-ρέι προκάλεσαν τον θάνατο 162 ανθρώπων, ενώ 22 εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Πόσο καιρό γνωρίζεις για Άντριου και Έπσταϊν;» - Αποδοκιμασίες σε επίσημη εμφάνισή του

Δέχτηκε αποδοκιμασίες έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, γεγονός που επαναφέρει στο προσκήνιο τη σκιά της πολύκροτης υπόθεσης που συνεχίζει να πλήττει τη βρετανική βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM