«Θέλετε να πάρετε προαγωγή; Να πηγαίνετε στο γραφείο», λέει ο πρώην CEO της Google 

«Θέλετε να πάρετε προαγωγή; Να πηγαίνετε στο γραφείο», λέει ο πρώην CEO της Google  Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Ο Έρικ Σμιντ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, έδωσε μία πολύ απλή συμβουλή στους νεαρούς εργαζόμενους που θέλουν να ανελιχτούν στην καριέρα τους: «Να πηγαίνετε στο γραφείο» 

Καθώς τα μέτρα για την εξάπλωση του Covid-19 ανάγκασαν πολλές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν ευέλικτες πολιτικές εξ αποστάσεως εργασίας, τώρα αρκετές εταιρείες δυσκολεύονται να πείσουν το προσωπικό τους να επιστρέψει στο γραφείο. 

Όμως όπως λέει ο Ερικ Σμιντ, ο οποίος βρισκόταν στα ηνία της Google για μία δεκαετία, από το 2001 έως το 2001, η προσωπική του εμπειρία του δίδαξε ότι η παρουσία στον εργασιακό χώρο είναι πολύ σημαντική για την επαγγελματική εξέλιξη. 

Σε πρόσφατη του εμφάνιση στο podcast «The Diary of A CEO», ο 69χρονος επιχειρηματίας είπε ότι πιστεύει «ακράδαντα» ότι το προσωπικό πρέπει να εργάζεται δια ζώσης και όχι εξ αποστάσεως, γιατί έτσι μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες. 

«Όταν ήμουν ένα νεαρό στέλεχος, δεν ήξερα τι έκανα», δήλωσε ο Σμιντ.

«Θέλετε να πάρετε προαγωγή; Να πηγαίνετε στο γραφείο», λέει ο πρώην CEO της Google  Facebook Twitter
Ο Έρικ Σμιντ/Φωτογραφία: Getty Images

«Ήμουν κυριολεκτικά τυχερός που απλά ήμουν εκεί και μάθαινα μιλώντας με συναδέλφους και πηγαίνοντας σε συναντήσεις», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εμπειρίες που αποκόμισε κατά τα πρώτα του χρόνια στο γραφείο έπαιξαν «σημαντικό ρόλο» στις μετέπειτα προαγωγές του. 

Έτσι, η λογική κατάληξη του συνειρμού του ήταν «Αν είσαι ακόμη 20άρης, τότε θέλεις να είσαι παρών στο γραφείο γιατί έτσι θα πάρεις προαγωγή» τόνισε ο Σμιντ. 

Τα λεγόμενα του πρώην ισχυρού άνδρα της Google ίσως έχουν μία βάση. 

Μία πρόσφατη μελέτη της Live Data Technologies, που εξέτασε τα δεδομένα δύο εκατομμυρίων υπαλλήλων γραφείου, έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που εργάζονταν αποκλειστικά εξ αποστάσεως, είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν προαγωγή από ότι εκείνοι που δούλευαν δια ζώσης. 

Ωστόσο, ο Σμιντ δεν είναι απόλυτος και αναγνωρίζει ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, οι πολιτικές «Work from Home» μπορούν να επιφέρουν και θετικά αποτελέσματα. 

«Τουλάχιστον για τους κλάδους που έχουν μελετηθεί, υπάρχουν ενδείξεις ότι η ευελιξία ως προς την εργασία από το σπίτι αυξάνει την παραγωγικότητα», δήλωσε και πρόσθεσε «Δεν τυχαίνει να μου αρέσει, αλλά θέλω να αναγνωρίσω ότι η επιστήμη υπάρχει».

Παρότι πολλά υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών επαίνεσαν τα υβριδικά προγράμματα εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τώρα πολλές επιχειρήσεις θέλουν να φέρουν την επιστροφή των υπαλλήλων τους στο γραφείο, είτε το θέλουν είτε όχι. 

Για παράδειγμα, κολοσσοί όπως η Amazon, η JP Morgan και η Goldman Sachs έχουν εγκαταλείψει τις πολιτικές τους για εξ αποστάσεως εργασία, ενώ η Google ενημέρωσε το προσωπικό της ότι η παρουσία τους στο γραφείο θα είναι ένα από τα πεδία στα οποία θα αξιολογούνται. 

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vodafone 1

Advertorial / Πώς η πανδημία δημιούργησε τις συνθήκες για μια νέα εποχή στην εργασία και την τεχνολογία

Το LIFO.gr συνεργάζεται με τη Vodafone και το kariera.gr για έναν ολοκληρωμένο οδηγό εύρεσης εργασίας και επαγγελματικής ανέλιξης, μέσα από σύγχρονες πρακτικές καθοδήγησης, που θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σύντομα.
THE LIFO TEAM
Σάλος με την Tesla στη Γερμανία: Διευθυντές επισκέπτονται εργαζομένους για να τσεκάρουν τις αναρρωτικές

Διεθνή / Σάλος με την Tesla στη Γερμανία: Διευθυντές επισκέπτονται εργαζομένους για να τσεκάρουν τις αναρρωτικές

Ο διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου της Tesla, δήλωσε ότι οι επισκέψεις στα σπίτια ήταν κοινή πρακτική στον κλάδο και ότι η εταιρεία ήθελε απλώς να «ελέγξει την εργασιακή ηθική των εργαζομένων»
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολική κατοχή της Γάζας: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για ανθρωπιστική καταστροφή

Διεθνή / Ολική κατοχή της Γάζας: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εν μέσω προειδοποιήσεων για ανθρωπιστική καταστροφή

Ο Νετανιάχου εξετάζει την πλήρη στρατιωτική κατοχή της Γάζας, με διεθνείς οργανώσεις να προειδοποιούν για νέα κύματα θανάτων και εκτοπισμού
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ετοιμάζεται να πάρει θέση εναντίον του Μαμντάνι: Σκέψεις για δημόσια υποστήριξη σε Κουόμο-Άνταμς

Διεθνή / Ο Τραμπ «στη μάχη» κατά του Μαμντάνι: Σκέψεις για δημόσια υποστήριξη σε Κουόμο-Άνταμς

Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει στις εκλογές για τον δήμο της Νέας Υόρκης, πιέζοντας υπέρ των Αντριου Κουόμο ή Έρικ Άνταμς για να βγάλει εκτός τον δημοκρατικό υποψήφιο Ζόχραν Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα και η Κρίση στην Ταϊβάν: Πώς οι Εσωτερικές Διαιρέσεις Ενισχύουν την Επιρροή του Πεκίνου

Διεθνή / Η Κίνα και η κρίση στην Ταϊβάν: Πώς οι εσωτερικές διαιρέσεις ενισχύουν την επιρροή του Πεκίνου

Η Ταϊβάν αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από την Κίνα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, με το πολιτικό σκηνικό να διχάζεται και κινδύνους υπονόμευσης της δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Διεθνή / Ένα κορίτσι που ήθελε να δοκιμάσει σουτιέν και «η τρανς υπάλληλος»: Η διασταύρωση των γεγονότων

Η εταιρεία Marks & Spencer στη Βρετανία εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης προς μία μητέρα και τη 13χρονη κόρη της για την «αναστάτωση» - Στη διαμάχη δεν παρέλειψε να επέμβει και η γνωστή τρανσφοβική του Χάρι Πότερ, J K Rowlling
LIFO NEWSROOM
Σε σοκ η Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Διάτρητο το σύστημα, συναγερμός στα υπουργεία

Διεθνή / Σκάνδαλο στην Τουρκία: Χιλιάδες κρατικά έγγραφα εκδόθηκαν με κλεμμένες e-υπογραφές - Συναγερμός σε υπουργεία

Εγκληματικό δίκτυο εξέδιδε πλαστά διπλώματα, άδειες και κρατικά έγγραφα με πλήρη νομική ισχύ - Αποκαλύψεις για παραβίαση κρίσιμων συστημάτων του Δημοσίου
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM