Μετά την Ολλανδία, και η Ουγγαρία ζητά να εξαιρεθεί από τους κανόνες της ΕΕ περί ασύλου

Μετά την Ολλανδία, και η Ουγγαρία ζητά να εξαιρεθεί από τους κανόνες της ΕΕ περί ασύλου Facebook Twitter
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ακολουθώντας την Ολλανδία, η Ουγγαρία ζήτησε να εξαιρεθεί από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ασύλου και μετανάστευσης.   

Η Ουγγαρία, η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, ζήτησε με επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εξαίρεση από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ως προς το άσυλο και την μετανάστευση αν πρόκειται να γίνει τροποποίηση των συνθηκών στο μέλλον».  

«Η ουγγρική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει αυστηρά μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορά της και να φρενάρει την παράνομη μετανάστευση που απειλεί την εθνική ασφάλεια», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Γιάνος Μπόκα. 

Οι ευρωπαϊκές συνθήκες είναι δεσμευτικές συμφωνίες που έχει εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία εξαίρεση δεν μπορεί να παραχωρηθεί παρά με την συμφωνία των 27. Η Κομισιόν είχε διευκρινίσει κατά την κατάθεση του ολλανδικού αιτήματος στα μέσα του Σεπτεμβρίου ότι «δεν προβλέπονται άμεσες τροποποιήσεις». 

Η Ουγγαρία, εχθρική απέναντι στους αιτούντες άσυλο για την υπεράσπιση μίας «χριστιανικής» Ευρώπης, έχει καταδικασθεί επανειλημμένως από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την παραβίαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο ακροδεξιός Όυγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπαν, έχει εναντιωθεί στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο, την μεταρρύθμιση που υιοθετήθηκε από την ΕΕ στα μέσα του Μαΐου και προβλέπει έναν μηχανισμό υποχρεωτικής αλληλεγγύης προς τις χώρες μέλη που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές πιέσεις. 

Πέραν την ουγγρικής περίπτωσης, πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν την λήψη μέτρων για να φρενάρουν την παράτυπη μετανάστευση και να περιορίσουν το δικαίωμα του ασύλου, παρακολουθώντας τα αιτήματα των ακροδεξιών δυνάμεων που ολοένα κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM