Η επίσκεψη Όρμπαν στη Βόρεια Μακεδονία και το «ιστορικό λάθος» της ΕΕ

Η επίσκεψη Όρμαν στη Βόρεια Μακεδονία και το «ιστορικό λάθος» της ΕΕ Facebook Twitter
Βίκτορ Όρμπαν/ Φωτ.: EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία με μια μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία, χαρακτήρισε ως "ιστορικό λάθος" την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην προχωρήσει άμεσα στην ένταξη της χώρας, όπως και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στην ΕΕ.

Ο Όρμπαν τόνισε ότι οι χώρες αυτές άξιζαν να είναι μέλη εδώ και καιρό και ότι η ΕΕ έκανε ένα "τεράστιο λάθος" ειδικά σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Βόρεια Μακεδονία ενδέχεται να μείνει πίσω από την Αλβανία στην πορεία προς την ένταξη, χωρίς να υπάρχει δικαιολογία για κάτι τέτοιο. Τόνισε επίσης ότι η σταθερότητα των Βαλκανίων και η ένταξή τους στην ΕΕ είναι εξαιρετικά σημαντική, ενώ επέκρινε το γεγονός ότι η Ουκρανία και η Μολδαβία έλαβαν προτεραιότητα στις ενταξιακές διαδικασίες, σε βάρος των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Όρμπαν υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και προανήγγειλε τη διεξαγωγή δεύτερης διακυβερνητικής διάσκεψης για το ζήτημα αυτό.

Επιπλέον, ο Όρμπαν συζήτησε με τον Μίτσκοσκι για οικονομική βοήθεια, αναφέροντας ότι η Ουγγαρία είναι έτοιμη να προσφέρει επιπλέον χρηματοδότηση στη Βόρεια Μακεδονία, πέρα από τον υφιστάμενο δανεισμό των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός τόνισε τη στενή συνεργασία μεταξύ της ουγγρικής κυβέρνησης και της VMRO-DPMNE, σημειώνοντας ότι οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί είναι "αδελφά κόμματα".

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM