ΤΕΜΠΗ LIVE!

Ο Νετανιάχου «πουλάει» την Ελλάδα για την Τουρκία

Ο Νετανιάχου «πουλάει» την Ελλάδα για την Τουρκία Facebook Twitter
3

Κινήσεις εξομάλυνσης των σχέσεων του με την Άγκυρα κάνει το Ισραήλ, θυσιάζοντας ουσιαστικά τη σχέση με την Ελλάδα που άρχισε να γίνεται πιο στενή  από την ιστορία του «Μαβί Μαρμαρά», όταν οι σχέσεις με την Τουρκία δοκιμάστηκαν σκληρά.

Τώρα όμως, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, το Ισραήλ θεωρεί ότι το γεωπολιτικό του συμφέρον είναι η στενή συνεργασία με την Τουρκία και έτσι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτηρίζει τη σχέση με την Αθήνα «συμπτωματική». Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που έκανε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, του τρόπου με τον οποίο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προσέγγισε τη χώρα του.

Σαν να μιλάει στη μόνιμη σχέση του για την ευκαιριακή είπε: «Με την Ελλάδα είχαμε μόνο απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι συμπτωματική…Το Φεβρουάριο του 2010 είχα επισκεφθεί τη Μάσχα, όπου με πλησίασε κάποιος σε εστιατόριο και είπε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί σας»…Αρχίσαμε να μιλάμε και αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις των χωρών μας».

Ο Νετανιάχου αντιθέτως με την «συμπτωματική» σχέση με την Ελλάδα, δεν παρέλειψε να τονίσει την μακρά ιστορία σχέσεων Εβραίων και Τούρκων και να στείλει μήνυμα συμφιλίωσης στην Αγκυρα.

3

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
"Αρχίσαμε να μιλάμε και αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις των χωρών μας"Μ'αρεσει που στα μυαλα των ηγετων μας η αδερφοσυνη,η συνεργασια και η αλληλεγγυη ειναι καθαρα συμπτωματικες πραξεις.