Φωτιά στην Αττική: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο στον Μαραθώνα

Φωτιά στην Αττική: Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο στον Μαραθώνα Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0

Κλειστός παραμένει προς το παρόν ο αρχαιολογικός χώρος αλλά και το μουσείο στον Μαραθώνα, μετά τη φωτιά στην Αττική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παραμένουν κλειστά για το κοινό για προληπτικούς λόγους, καθώς τόσο ο αρχαιολογικός χώρος όσο και το μουσείο, δεν έχουν ζημιές από τη φωτιά.

«Η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, στην Αττική, δεν προκάλεσε βλάβες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος και στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Μαραθώνος (Ραμνούς, Τύμβος Αθηναίων, ιερό Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα, Νέας Μάκρης)», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής (ΕφΑΑνΑτ) του ΥΠΠΟ.

«Για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, από πυκνό καπνό που καλύπτει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, οι αρχαιολογικοί χώροι και το μουσείο Μαραθώνα θα παραμείνουν, προς το παρόν, κλειστά», προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Όσον αφορά στα διάσπαρτα μεμονωμένα ορατά ή και ιστάμενα μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου και Πεντέλης, θα ακολουθήσει διενέργεια αυτοψιών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής του υπουργείου Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, στην Αττική, δεν προκάλεσε βλάβες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνος και στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Μαραθώνος (Ραμνούς, Τύμβος Αθηναίων, ιερό Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα, Νέας Μάκρης).

Επισημαίνεται ότι οι προαναφερόμενοι χώροι βρίσκονται σε απόσταση από τα σημεία όπου εξελίχθηκε η πυρκαγιά. Στον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου (Ικάριον) δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα πρόσβασης, ώστε να γίνει αυτοψία. Ωστόσο, σημειώνεται ότι οι χώροι ήταν εξαντλητικά καθαρισμένοι και αποψιλωμένοι.

Για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, από πυκνό καπνό που καλύπτει όλο το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής, οι αρχαιολογικοί χώροι και το Μουσείο Μαραθώνα θα παραμείνουν, προς το παρόν, κλειστά. Το κοινό έχει ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας της ΕφΑΑνΑτ.

Όσον αφορά στα διάσπαρτα μεμονωμένα ορατά ή και ιστάμενα μνημεία αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, εντός των ορίων των Δήμων Μαραθώνος, Διονύσου και Πεντέλης, θα ακολουθήσει διενέργεια αυτοψιών, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roisin Murphy

Πολιτισμός / Η μουσικός Róisín Murphy αφαιρέθηκε από φεστιβάλ στην Κωνσταντινούπολη μετά από τρανσφοβική ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Murphy δημοσίευσε ένα γράφημα που, όπως ισχυρίστηκε, δείχνει «μεγάλη πτώση» στον αριθμό των νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς ή μη δυαδικά άτομα
LIFO NEWSROOM
Billie Eilish Δωρεά Πείνα

Πολιτισμός / Η Billie Eilish δωρίζει 11,5 εκατ. δολάρια για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της πείνας

«Σας αγαπώ όλους, αλλά κάποιοι από εσάς έχετε πάρα πολλά χρήματα. Αν είστε δισεκατομμυριούχοι, ίσως είναι καιρός να τα μοιραστείτε», δήλωσε η 23χρονη κατά τη διάρκεια των WSJ Innovator Awards
LIFO NEWSROOM
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Πολιτισμός / Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γιόρτασε φέτος 75 χρόνια ιστορίας, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας
LIFO NEWSROOM
Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Πολύχρωμη έκθεση για παιδικές χαρές με εικαστική ματιά στο Μουσείο Μπενάκη

Μία νέα έκθεση για τους αρχιτέκτονες, desiners και εικαστικούς που δημιούργησαν με πρωτοβουλία μιας διεθνούς ελβετικής οργάνωσης υπέροχες παιδικές χαρές και παιχνίδια για τα παιδιά του κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Πολιτισμός / Σπασμένη Φλέβα: Το video clip από το νέο τραγούδι των ΛΕΞ και Kepler is Free

Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν ο ΛΕΞ διάβασε για το σενάριο της ταινίας «Σπασμένη Φλέβα» και αποδέχθηκε την πρόταση του σκηνοθέτη, Γιάννη Οικονομίδη, να δημιουργήσει ένα αντιπροσωπευτικό τραγούδι για τις ανάγκες του φιλμ
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM