Νέα ουκρανική επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία

Ουκρανική επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία Facebook Twitter
Ουκρανοί στρατιώτες / Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία που είχε χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς της Μόσχας, ανακοίνωσε το Κίεβο την Παρασκευή.

Στο στόχαστρο βρέθηκε το ρωσικό αεροδρόμιο Σάκι στη δυτική Κριμαία, ανέφερε το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, προσθέτοντας ότι αξιολογεί τα επακόλουθα. «Πρόκειται για ένα από τα επιχειρησιακά αεροδρόμια που χρησιμοποιεί η Ρωσία για τον έλεγχο του εναέριου χώρου, ιδίως της Μαύρης Θάλασσας, και για την εξαπόλυση αεροπορικών επιδρομών στο ουκρανικό έδαφος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για την ώρα, δεν έχει υπάρχει κάποιο σχόλιο από πλευράς Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτησε το χτύπημα στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του την Παρασκευή, επαινώντας «τους στρατιώτες μας που πλήττουν τις ρωσικές βάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή στα κατεχόμενα εδάφη». «Στα παιδιά μας, τους στρατιώτες μας, σας ευχαριστώ για την ακρίβειά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έχει πλήξει μια σειρά από ρωσικά συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία, όπως μονάδες S-300 και S-400, τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια ώρα, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε 12 ουκρανικά drones σε διάστημα μιας ώρας αργά την Παρασκευή πάνω από τη συνοριακή περιοχή Μπριάνσκ της νότιας Ρωσίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξάντερ Μπογκομάζ, στο Telegram. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή σοβαρές ζημιές. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ δίνει προθεσμία λίγων ημερών στον Ζελένσκι για να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως θα παραχωρήσει στις ΗΠΑ ένα αναθεωρημένο ειρηνευτικό σχέδιο, καθώς ο Ζελένσκι απορρίπτει κατηγορηματικά τις πιέσεις να παραχωρηθούν εδάφη στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM