Παρίσι: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης - Βαριά τραυματισμένος ο αστυνομικός

Παρίσι: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης - Βαριά τραυματισμένος ο αστυνομικός Facebook Twitter
Το σημείο της επίθεσης στο Παρίσι / Χ
0

Νεκρός είναι ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι, με θύμα έναν αστυνομικό.

Ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό, κοντά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά και εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για το συμβάν, όλα συνέβησαν όταν οι Αρχές ανταποκρίθηκαν σε κλήση από φύλακες καταστήματος ένδυσης  και επιχείρησαν να υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο έναν 27χρονο. Ωστόσο όπως αναφέρει δημοσίευμα της Le Parisien, εκείνος αντέδρασε και κατά την προσπάθειά του να διαφύγει, τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό στο αυτί.

Τότε ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο τραυματισμός του αστυνομικού είναι σοβαρός αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει. Δεν προκύπτει οποιαδήποτε σύνδεση με «τρομοκρατικό κίνητρο» ούτε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Παρίσι, υπογραμμίζεται επίσης.

Ο 27χρονος δράστης ήταν μετανάστης που βρισκόταν νόμιμα στη Γαλλία και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

Διεθνή / Ιράν: Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν δύο διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης

Πρόκειται για τον διοικητή του Παλαιστινιακού Σώματος της Δύναμης Κοντς και έναν διοικητή του ειδικού σώματος των Φρουρών που διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό - Βίντεο των IDF
LIFO NEWSROOM
Αποκλεισμός από την για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Διεθνή / Αποκλεισμός για 40 χρόνια: Οι απελάσεις είναι η τελευταία κίνηση της Ρωσίας να «καθαρίσει» την Ουκρανία

Η ιστορία του διευθυντή τοπικού σχολείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Γεωργία με χειροπέδες μαζί με την οικογένειά του, αφού αρνήθηκε να διδάξει το ρωσικό πρόγραμμα σπουδών
LIFO NEWSROOM
Ήρωας ή Προδότης: Νέο άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / «Ήρωας ή Προδότης»: Άγαλμα του Τζόρτζ Ουάσινγκτον στην καρδιά του Λονδίνου προκαλεί αντιδράσεις

Ένα άγαλμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Τι σημαίνει η παρουσία του Αμερικανού επαναστάτη ήρωα δίπλα σε Βρετανούς βασιλείς και ναυάρχους;
LIFO NEWSROOM
Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM