Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ προσπαθούν να αναβιώσουν τις συνομιλίες για εκεχειρεία στη Γάζα

Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ προσπαθούν να αναβιώσουν τις συνομιλίες για εκεχειρεία στη Γάζα Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία ασφαλείας προσπαθεί σε συντονισμό με το Κατάρ και τις ΗΠΑ να ενεργοποιήσει εκ νέου τις συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων, μετέδωσε το κρατικό κανάλι της Αιγύπτου Al -Qahera News T V την Τρίτη, επικαλούμενο ανώτερος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος είπε ότι η Αίγυπτος πήρε σταθερή θέση ενάντια στη συμμετοχή του Ισραήλ στην αντιμετώπιση του ζητήματος επαναλειτουργίας του περάσματος της Ράφα με τη Γάζα. Η Αίγυπτος θέλει αυτό να το χειριστούν οι Παλαιστίνιοι και δειθνείς παράγοντες και όχι το Ισραήλ, του οποίου οι δυνάμεις κατέλαβαν τη διάβαση στις αρχές Μαΐου.

Ο αξιωματούχος τον οποίο επικαλέστηκε το Al-Qahera News είπε ότι η Αίγυπτος είπε σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι οι προσπάθειες για αναζωπύρωση των συνομιλιών υπονομεύτηκαν από την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα στη νότια Γάζα, η οποία είχε επιφέρει «τρομερές συνέπειες», πριν από τρεις εβδομάδες.

Η διεθνής ανησυχία για την επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα έχει μετατραπεί σε οργή μετά την επίθεση την Κυριακή που πυροδότησε πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών σε μια δυτική συνοικία της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 45 ανθρώπους. Το Ισραήλ είπε ότι είχε βάλει στο στόχαστρο διοικητές μαχητών της Χαμάς και δεν είχε σκοπό να προκαλέσει απώλειες αμάχων.

Την περασμένη εβδομάδα, η Αίγυπτος απείλησε να αποσυρθεί από τη διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αφού το CNN ανέφερε ότι η αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών είχε αλλάξει τους όρους μιας πρόσφατης πρότασης εκεχειρίας και ματαίωσε μια συμφωνία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM