Ανοίγει ξανά το Portal με περιορισμένο ωράριο και άμεσο «θόλωμα» σε πιθανές προσβολές

Ανοίγει ξανά το Portal με περιορισμένο ωράριο και άμεσο «θόλωμα» σε πιθανές προσβολές Facebook Twitter
Φωτογραφία: Χ (Twitter)
0

Έτοιμο να ανοίξει ξανά είναι το Portal, το έργο τέχνης που συνδέει απευθείας το Δουβλίνο με τη Νέα Υόρκη, μετά τις προσβολές που εκτόξευαν ιδίως Ιρλανδοί κατά των Αμερικανών.

Η «ζωντανή πύλη» μεταξύ Δουβλίνου και Νέας Υόρκης θα ανοίξει ξανά το προσεχές διάστημα, αφού είχε κλείσει προσωρινά λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς». Η συνεχής ζωντανή μετάδοση, η οποία επιτρέπει στους περαστικούς σε κάθε πόλη να βλέπουν ο ένας τον άλλον και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, είχε κλείσει στις 14 Μαΐου, λιγότερο από μία εβδομάδα αφού είχε ανοίξει. «Η πύλη κοιμάται – Σύντομα θα επανέλθει», ήταν το μήνυμα που εμφανιζόταν σε όσους την επισκέφθηκαν.

Τα περιστατικά, τα οποία έχουν κοινοποιηθεί εκτενώς σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιελάμβαναν περαστικούς να το πλησιάζουν και να κάνουν άσεμνες χειρονομίας, να εξαπολύουν βρισιές και να ξεγυμνώνονται! Τουλάχιστον ένας περαστικός στο Δουβλίνο έδειξε ένα βίντεο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με τους Δίδυμους Πύργους να φλέγονται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου δήλωσε χθες Κυριακή ότι η ζωντανή ροή θα λειτουργεί τις επόμενες εβδομάδες από τις 11:00 έως τις 21:00, τοπική ώρα στο Δουβλίνο και από τις 06:00 έως τις 16:00 στη Νέα Υόρκη (τοπική ώρα Ανατολικής Ακτής). Σε ανακοίνωσή του, το συμβούλιο είπε ότι το αξιοθέατο έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και έχει λάβει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια διαδικτυακές κριτικές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

«Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έχει επισκεφθεί την Πύλη βιώνει αίσθηση χαράς και σύνδεσης που αυτό το έργο τους καλεί να έχουν», ανέφερε η δήλωση. Υπενθύμισε επίσης στο κοινό ότι τα γλυπτά δεν προορίζονται για να τα αγγίξεις ή να τα πατήσεις. «Έχουμε λάβει μέτρα για να περιορίσουμε τις περιπτώσεις ατόμων που πατούν στην πύλη και κρατούν τηλέφωνα στον φακό της κάμερας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η ομάδα του Portals.org έχει εφαρμόσει μια λύση για όσους πλησιάζουν στην κάμερα της Πύλης το κινητό: Τώρα, εφόσον μπλοκάρεται η κάμερα, τότε αυτόματα η ζωντανή ροή θα θολώνει για όλους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Η Πύλη στο Δουβλίνο βρίσκεται στη διασταύρωση North Earl Street και O'Connell Street, στο κέντρο της πόλης, ενώ και στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, στη διασταύρωση Fifth Avenue και 23rd Street.

Με πληροφορίες από BBC

 
 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Πολιτισμός / Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025: Ο Ούγγρος συγγραφέας Λάσλο Κρασναχορκάι τιμήθηκε με το βραβείο

Η επιτροπή σημείωσε ότι ο Κρασναχορκάι βραβεύεται «για τη μαγνητική, εκτενή πρόζα του που με υπομονετική ένταση και φιλοσοφική οξύτητα αποκαλύπτει το χάος, την ειρωνεία και τη μοναξιά του ανθρώπινου πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον προβάλεται ξανά μετά από 50 χρόνια

Πολιτισμός / «Με παρακολουθούν»: Η ξεχασμένη συνέντευξη του Τζον Λένον που βρέθηκε 50 χρόνια μετά

Μια συνέντευξη του Τζον Λένον που χάθηκε για 50 χρόνια, όπου μιλά για την παρακολούθηση από την κυβέρνηση Νίξον και αποκαλύπτει σκέψεις για τη μουσική και τη ζωή του, προβάλλεται στο Boom Radio για τα 85α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM
To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM