Επίθεση στην Ελβετία: Αδιακρίτως χτυπούσε ο δράστης - Έξι τραυματίες

Επίθεση στην Ελβετία: Αδιακρίτως χτυπούσε ο δράστης - Έξι τραυματίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ένας άνδρας τραυμάτισε έξι ανθρώπους, εκ των οποίων δύο σοβαρά, επιτιθέμενος σε περαστικούς με μαχαίρι χθες, Τετάρτη, το απόγευμα στην πόλη Τσόφινγκεν, στο καντόνι Ααργκάου στη βόρεια Ελβετία, προτού συλληφθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ύποπτος «είναι ξένης καταγωγής και περίπου 40 ετών», ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά γι' αυτόν. Πρόσθεσε ότι νοσηλεύεται και βρίσκεται υπό φρούρηση. Οι αρχές πιστεύουν ότι ενήργησε μόνος και ότι ο πληθυσμός δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, ενώ προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποια διευκρίνιση σχετικά με τα κίνητρά του. «Χρησιμοποίησε αιχμηρά και κοφτερά όπλα», με τα οποία τραυμάτισε 6 ανθρώπους, «εκ των οποίων δύο σοβαρά», σημείωσε επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

Όλοι οι τραυματίες εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται χθες τη νύχτα.

Αδιακρίτως χτυπούσε ο δράστης

Γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδος) ο άνδρας αυτός επιτέθηκε αρχικά σε έναν περαστικό στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης αυτής των περίπου 12.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων νότια της Βασιλείας και περίπου στην ίδια απόσταση δυτικά της Ζυρίχης.

Στη συνέχεια προχώρησε και επιτέθηκε σε αρκετούς ανθρώπους, προφανώς αδιακρίτως, προτού κρυφτεί σε ένα σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Έπειτα από περίπου δύο ώρες και αφού ειδική ομάδα της αστυνομίας ήρθε σε επαφή μαζί του, ο άνδρας συνελήφθη από τις δυνάμεις της τάξης.

Είχε τραυματιστεί και ο ίδιος και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού Μπέρνχαρντ Γκράσερ. Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Zofinger Tagblatt, ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο δράστης της επίθεσης είχε αυτοτραυματιστεί.

Μία έγκυος μεταξύ των τραυματιών

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού του δημόσιου σχολείου του Τσόφινγκεν, επιβεβαίωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο 20minuten.ch ο διευθυντής του Πάτρικ Στρέσλερ. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μέλη του προσωπικού δέχθηκαν επίθεση έξω από τον χώρο του σχολείου, αλλά δεν διευκρίνισε σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

Η τοπική εφημερίδα Aargauer Zeitung δημοσίευσε τη μαρτυρία ενός αναγνώστη, η σύζυγος του οποίου, η οποία είναι έγκυος, δέχθηκε επίθεση από τον άγνωστο «με μεταλλικό αντικείμενο». Η γυναίκα «τραυματίστηκε στο πρόσωπο και φέρει οιδήματα, αλλά είναι καλά με δεδομένες τις συνθήκες», δήλωσε ο σύζυγός της στην εφημερίδα.  Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του καντονιού στην Ααράου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Τσόφινγκεν.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες για πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο που μπορεί να βοηθήσουν στην έρευνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM