Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 110 οι νεκροί- 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 110 οι νεκροί- Το τσουνάμι ξεπέρασε τα 4 μέτρα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Δεκαέξι νέοι θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στις πόλεις Ουατζίμα και Αναμίζου σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τον σεισμό στην Ιαπωνία σε 110.

Ο σεισμός στην Ιαπωνία μεγέθους 7,6 βαθμών που έπληξε τις δυτικές ακτές της, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλές υποδομές, ενώ 23.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό στην επαρχία Χοκουρίκου.

Η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων συνεχίζεται για έκτη ημέρα και περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περιμένουν βοήθεια.

Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Ιαπωνία, μετά από αυτόν που σημειώθηκε το 2016 στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και προκάλεσε τον θάνατο 276 ανθρώπων.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Το τσουνάμι μπορεί να έφτασε ακόμα και 4,2 μέτρα

Τουλάχιστον 1.200 στρέμματα γης έχουν επίσης πλημμυρίσει από το τσουνάμι που προκλήθηκε από το σεισμό, σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές. «Εξακολουθούμε να μην έχουμε πλήρη εικόνα και είναι πιθανό η περιοχή που έχει πλημμυρίσει να είναι μεγαλύτερη», δήλωσε στην εφημερίδα Ασάχι κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Προκαταρκτική έρευνα από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξε ότι το τσουνάμι στη δυτική ακτή της χερσονήσου μπορεί να έφθασε στο υψηλότερο σημείο του τα 4,2 μέτρα πάνω από τη φυσιολογική στάθμη της θάλασσας.

Το πρώτο κύμα του τσουνάμι ενδέχεται να έφθασε στο βορειότερο άκρο της χερσονήσου Νότο μόλις ένα λεπτό μετά τη σεισμική δόνηση, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν το χρόνο για να απομακρυνθούν, ανέφερε η εφημερίδα Γιομιούρι, επικαλούμενη ανάλυση του Πανεπιστημίου Τοχόκου.

Οι λεπτομέρειες για το τσουνάμι δεν είναι σαφείς επειδή ο μηχανισμός που παρέχει στοιχεία για τα τσουνάμι σταμάτησε να εκπέμπει δεδομένα αμέσως μετά τον αρχικό σεισμό, αναφέρεται στην ανάλυση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM