ΗΠΑ: 10 εκατ. δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για τα οικονομικά της Χαμάς

ΗΠΑ: Προσφέρουν αμοιβή 10 εκατ. δολαρίων για οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τη Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια προσφέρουν οι ΗΠΑ σε όσους δώσουν πληροφορίες για τους πέντε χρηματοδότες της Χαμάς ή οτιδήποτε οδηγεί στη διακοπή των οικονομικών μηχανισμών της.

Οι αμοιβές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων θα παρέχονται για πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πηγή εσόδων για τη Χαμάς, μεγάλους δωρητές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διευκολύνουν τις συναλλαγές για τη Χαμάς, εικονικές εταιρείες που προμηθεύονται τεχνολογία διπλής χρήσης για την οργάνωση και εγκληματικά σχέδια που ωφελούν την οργάνωση.

Οι πέντε χρηματοδότες της Χαμάς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι πέντε χρηματοδότες της Χαμάς είναι οι Αμπντελμπασίτ Χάμζα Ελχασάν Χαΐρ, Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα, Άχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ, Ουαλίντ Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα και Μουχαμάντ Άχμαντ Άμπντελ Αλ Νταγίμ Νασράλα. Και οι πέντε τους έχουν χαρακτηρισθεί από τις ΗΠΑ ως διεθνείς τρομοκράτες.

Στην ίδια ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει πως ο πρώτος χρηματοδότης γνωστός ως Χάμζα έχει την έδρα του στο Σουδάν. Διευθύνει αρκετές εταιρείες στου επενδυτικού προγράμματος της Χαμάς και είχε εμπλακεί στη μεταφορά σχεδόν 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Τονίζεται επίσης, πως ο Χάμζα έχει δεσμούς με τον Σουδανό πρόεδρο Ομάρ Μπασίρ και τις ισλαμιστικές οργανώσεις που υπονομεύουν τη σταθερότητα του Σουδάν.

Προστίθεται επίσης ότι τρεις από τους αναφερόμενους πράκτορες της Χαμάς - οι Αμέρ Καμάλ Σαρίφ Αλσάουα, Άχμεντ Σαντού Τζάχλεμπ και Ουαλίντ Μοχάμεντ Μουσταφά Τζαντάλα - ανήκουν στο επενδυτικό δίκτυο της οργάνωσης στην Τουρκία. Μάλιστα, ο Μουχαμάντ Άχμαντ Άμπντελ Αλ Νταγίμ Νασράλα έχει στενούς δεσμούς με νομικούς του Ιράν και σχετίζεται με τη μεταφορά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαμάς, ενώ η έδρα του είναι στο Κατάρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM