Κολωνία: Αυξημένα μέτρα στον καθεδρικό, πληροφορίες για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης

Κολωνία: Αυξημένα μέτρα στον καθεδρικό, πληροφορίες για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η γερμανική αστυνομία ενίσχυσε την ασφάλεια στον καθεδρικό της Κολωνίας, έπειτα από πληροφορίες περί σχεδίου για τρομοκρατική επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο χθες στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, με εκπαιδευμένους σκύλους, μετά τη θεία λειτουργία. Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η αστυνομία θα κάνει έλεγχο σε όλους τους πιστούς. Σημειώνεται ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ο φόβος για τρομοκρατική επίθεση στις γιορτές, λόγω και του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. 

Η αστυνομία συνέστησε στους πιστούς να προσέλθουν νωρίς στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, λόγω του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί προτού μπουν, ενώ τους ζήτησε να μην έχουν μαζί τους τσάντες. 

Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η ανέγερσή του ξεκίνησε περίπου το 1248 και ολοκληρώθηκε το 1880, ενώ «άντεξε» τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Αυξημένα μέτρα και στην Αυστρία λόγω φόβου για τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με την Bild, οι αρχές ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έλαβαν πληροφορίες πως ισλαμιστική ομάδα θέλει να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Στόχοι αυτών των επιθέσεων ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολωνία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα. Τόσο στη Βιέννη όσο και στη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την ασφάλεια σε εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές, λόγω της αυξημένης κατάστασης συναγερμού. «Δεδομένου ότι παράγοντες τρομοκρατίας σε όλη την Ευρώπη καλούν σε επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα στις 24 Δεκεμβρίου, οι αρχές ασφαλείας έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας σε δημόσιους χώρους», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Σε ό,τι αφορά στην Ισπανία, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ήδη ανακοινώσει την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας από τις 18 Δεκεμβρίου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Με πληροφορίες από Reuters, DW

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM