Ισραήλ: «Δεν χτυπήσαμε το νοσοκομείο, η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη»

Ισραήλ: «Δεν χτυπήσαμε αυτό το νοσοκομείο, η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αρνείται την ευθύνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα το Ισραήλ και δείχνει την Ισλαμική Τζιχάντ ως υπεύθυνη.

«Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος του IDF.

«Οι πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι η Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα».

«Δεν χτυπήσαμε αυτό το νοσοκομείο», είπε πριν από λίγο στο CNN ο Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του IDF. «Δεν χτυπάμε σκόπιμα καμία ευαίσθητη εγκατάσταση και σίγουρα όχι νοσοκομεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά την παρουσία αμάχων».

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για το χτύπημα στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στη Γάζα, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, από την αρχή οι παλαιστινιακές αρχές έκαναν λόγο για για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη για να συζητήσουν το περιστατικό ενώ υπάρχει διεθνής καταδίκη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα.

Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς είπε στο NBC News ότι η οργάνωση είναι πρόθυμη να απελευθερώσει όλους τους ομήρους σε μία ώρα, εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

Η είδηση έρχεται μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από ισραηλινούς όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν 500 θύματα. Οι αριθμοί των θυμάτων από την επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi είναι πολύ ρευστοί για την ώρα, καθώς έρχονται αναφορές από τη Γάζα.

Αρχηγός πολιτικής άμυνας στη Γάζα είπε στο Al-Jazeera ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι νεκροί ενώ ο αριθμός ανεβαίνει σε 500 μαζί με τους τραυματίες, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Και τα δύο τμήματα υπάγονται στην κυβέρνηση της Χαμάς.

Με πληροφορείς του CNN/Guardian/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Βαθιά ανήσυχος για τις καταγγελίες» - Η πρώτη δημόσια δήλωση για Άντριου και Έπσταϊν

Οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν καταγγελία σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Άντριου φέρεται να μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τον Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Κούβα: Προειδοποιεί ότι δεν θα διαθέτει για έναν μήνα καύσιμα αεροσκαφών - Πόσο μπορεί να αντέξει η χώρα;

Η εξάντληση των καυσίμων αεροσκαφών από τη Δευτέρα πιθανόν θα προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ