Πόλεμος στο Ισραήλ: Διεθνής καταδίκη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διεθνής καταδίκη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Διεθνές είναι το κύμα καταδίκης για τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη.

Υπάρχουν «εκατοντάδες θύματα» κάτω από τα ερείπια του νοσοκομείου στη Γάζα που επλήγη από ισραηλινό βομβαρδισμό, λέει το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Νωρίτερα είπε ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας ενώ υπάρχουν φόβοι για συνολικά 500 θύματα.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ καταδίκασε την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας και σε ανάρτησή του κάλεσε για την «άμεση προστασία των πολιτών, την υγειονομική περίθαλψη και την ανάκληση των εντολών εκκένωσης. #NotATarget».

Πόλεμος στο Ισραήλ: Διεθνής καταδίκη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα Facebook Twitter

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «βάρβαρη επίθεση». «Είμαστε βαθιά αγανακτισμένοι που εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της στόχευσης ενός νοσοκομείου στη Γάζα σήμερα, και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ιράν εξέδωσε μια παρόμοια δήλωση καταδικάζοντας τους θανάτους και τους τραυματισμούς εκατοντάδων «άοπλων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων», ανέφεραν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν είπε ότι ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο της Γάζας ήταν «ένα άγριο έγκλημα πολέμου».

Σε δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανέφερε πως «Η επέκταση των ισραηλινών επιθέσεων πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας για να συμπεριλάβει νοσοκομεία, σχολεία και άλλα πληθυσμιακά κέντρα είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είπε στους δημοσιογράφους ότι «Οι ειδήσεις που έρχονται από τη Γάζα είναι φρικιαστικές και απολύτως απαράδεκτες… το διεθνές δίκαιο πρέπει να τηρείται σε αυτήν και σε όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν κανόνες γύρω από τους πολέμους και δεν είναι αποδεκτό να χτυπάς ένα νοσοκομείο».

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία εξέδωσαν και οι δύο ανακοινώσεις λέγοντας ότι καταδίκασαν την επίθεση με «τον πιο έντονο τρόπο».

Χαμάς: Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους αν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς είπε στο NBC News ότι η οργάνωση είναι πρόθυμη να απελευθερώσει όλους τους ομήρους σε μία ώρα, εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας.

Η είδηση έρχεται μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από ισραηλινούς όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν 500 θύματα. Οι αριθμοί των θυμάτων από την επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi είναι πολύ ρευστοί για την ώρα, καθώς έρχονται αναφορές από τη Γάζα.

Αρχηγός πολιτικής άμυνας στη Γάζα είπε στο Al-Jazeera ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι είναι νεκροί ενώ ο αριθμός ανεβαίνει σε 500 μαζί με τους τραυματίες, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας. Και τα δύο τμήματα υπάγονται στην κυβέρνηση της Χαμάς.

Αρνείται την ευθύνη το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι δεν επιβεβαίωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το νοσοκομείο ωστόσο οι ισραηλινές δυνάμεις, μετά από μία πρώτη έρευνα, αποδίδουν την έκρηξη στο νοσοκομείο σε αποτυχημένη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας από τη Χαμάς.

Την ίδια ώρα έχουν κυκλοφορήσει και τα πρώτα βίντεο από τη στιγμή του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα.

Με πληροφορίες του Guardian/BBC/NBC/AlJazeera

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM