Πόλεμος στο Ισραήλ: Άνοιξε ανθρωπιστικός διάδρομος για εκκένωση της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Άνοιξε ανθρωπιστικός διάδρομος από τις 10:00 έως τις 13:00 Facebook Twitter
φωτ.: Getty Images
0

Το Ισραήλ έδωσε νέα διορία στου κατοίκους της Γάζας μέχρι τη 1 το μεσημέρι να εγκαταλείψουν τη Γάζα, καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς.

Κατά την τελευταία του ενημέρωση για τις εκκενώσεις, εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων είπε ότι οι άμαχοι που παραμένουν στη βόρεια Γάζα πρέπει να κατευθυνθούν νότια μεταξύ 10:00 και 13:00 τοπική ώρα, όπου και θα είναι ανοιχτή μία ασφαλής δίοδος, πριν τη χερσαία επίθεση που ετοιμάζει το Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως είπε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μία δίοδο από το Beit Hanoun προς το Khan Yunis.

Το τελεσίγραφο που είχε αρχικά δοθεί στους κατοίκους της Γάζας εξέπνευσε χθες το απόγευμα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδίκασε την εντολή εκκένωσης από την πλευρά του και είπε ότι ο εξαναγκασμός της μετακίνησης των ασθενών θα ισοδυναμούσε με «μια θανατική ποινή».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM