Dream Machines: Τεχνολογία και ανθρώπινη φαντασία στη νέα έκθεση του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στην Ύδρα

Dream Machines το καλοκαίρι του 2023 στην Ύδρα από το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ Facebook Twitter
Οι επιμελητές Daniel Birnbaum και Massimiliano Gioni παρουσιάζουν την έκθεση «Dream Machines» που διερευνά την επίδραση της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φαντασία.
0

Κάτω από το «Apollo Wind Spinner» του Τζεφ Κουνς, το πρώτο έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη σε ελληνικό δημόσιο χώρο που πλέον θα υποδέχεται τους επισκέπτες της Ύδρας αλλά και τους επισκέπτες των εκθέσεων του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα παλιά Σφαγεία, από τις 20 Ιουνίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2023 οι επιμελητές Daniel Birnbaum και Massimiliano Gioni παρουσιάζουν την έκθεση «Dream Machines» που διερευνά την επίδραση της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φαντασία.

Η εμφάνιση ενός νέου μέσου δημιουργεί πάντα νέες δυνατότητες για την τέχνη και κάθε εποχή έχει τους καλλιτέχνες-κλειδιά της, στις δημιουργίες των οποίων αποκρυσταλλώνεται μια νέα συνάντηση μεταξύ τεχνολογίας και δημιουργικότητας.

Το Dream Machines παρουσιάζει μια σειρά από σημαντικά έργα, από την επανερμηνεία του Ulf Linde, του μύλου καφέ του Marcel Duchamp (1911) –που περιγράφεται από τον André Breton ως μια «κολασμένη μηχανή»– μέχρι μια επιλογή από πρόσφατα πειράματα που εξερευνούν εικονικές σφαίρες.

Εγκατεστημένη στους σπηλαιώδεις χώρους των Σφαγείων στην Ύδρα και στον περιβάλλοντα χώρο, αυτή η boîte-en-valise της έκθεσης γίνεται η ίδια μια εργένικη μηχανή, με τα έργα της να παγιδεύονται σε ένα ατελείωτο μηχανικό μπαλέτο.

Συνδυάζοντας δάνεια από τη συλλογή του Δάκη Ιωάννου με συνεισφορές πολλών καλλιτεχνών, η έκθεση περιλαμβάνει έργα των Marcel Duchamp, Fischli & Weiss, H.R. Giger, Nathalie Djurberg και Hans Berg, Brion Gysin, Jeff Koons, Mire Lee, Ulf Linde, Henrik Olesen, Philippe Parreno, Seth Price, William Reich, Pipilotti Rist, Pamela Rosenkranz, Mika Rottenberg, Sturtevant, Andro Wekua, Ulla Wiggen και πολλών άλλων.

Σφαγεία Ύδρας
Διάρκεια έκθεσης από 20.6.2023 - 30.10.2023

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM