Ουκρανία: Αντιαεροπορικά πυρά πάνω από το Κίεβο-«Καταστράφηκαν 15 από τους 18 πυραύλους»

Ουκρανια Facebook Twitter
Φωτ.; Guardian
0

Εντυπωσιακά πλάνα από το φωτεινό αποτύπωμα των αντιαεροπορικών πυρών πάνω από το Κίεβο στην Ουκρανία κατέγραψε βίντεο.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία κατέρριψαν τους δεκαπέντε από τους δεκαοκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς καταστράφηκαν οι 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν. Κατά τις πρώτες πληροφορίες «δεν καταγράφηκαν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό» ούτε «καταστροφές σε κατοικίες ή υποδομές».

Ο βρετανικός Guardian, λοιπόν, έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ενδεικτικό βίντεο της δράσης της ουκρανικής αεράμυνας πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας. Περίπου στις 02:30 π.μ., εννέα αεροσκάφη Tu-95 από την περιοχή Ολένεγκόρσκ και δύο αεροσκάφη Tu-160 από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας πέταξαν πάνω από την Ουκρανία. Συνολικά εκτοξεύτηκαν 18 πύραυλοι κρουζ Kh-101/Kh-555. Από αυτούς οι 15 καταστράφηκαν, σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους. 

Ουκρανία: Αποφασιστική επίθεση 

Επίσης ο Guardian γράφει ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια αποφασιστική επίθεση «για να δείξει πόσο αδύναμη είναι η Ρωσία». Όμως ο ουκρανικός στρατός λέει ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο εκπαίδευσης και πυρομαχικά.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιέχει αναφορές μαχητών, που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμία σχέση με τα όπλα, με τον έναν για παράδειγμα να είναι σιδηροδρομικός.  Οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται συνεχώς και έχοντας βιώσει σκληρές μάχες στο παρελθόν, τώρα επισημαίνουν την ανάγκη περαιτέρω εκπαίδευσης και αύξησης της προμήθειας πυρομαχικών προκειμένου η αντεπίθεση να είναι επιτυχής. «Έχουν αρκετό χρόνο για να φτιάξουν πολλά χαρακώματα, επομένως χρειαζόμαστε πολλά πυρομαχικά για να τα καταστρέψουμε», λέει ο ένας εξ αυτών στην βρετανική εφημερίδα.  Εκτιμάει επίσης ότι χρειάζονται περισσότεροι όλμοι για την αντεπίθεση.

Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter του αναφέρει πως από το περασμένο καλοκαίρι, η Ρωσία έχει κατασκευάσει στο έδαφός της και στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας ένα από τα πιο εκτεταμένα συστήματα στρατιωτικών οχυρώσεωνΠαρόμοιο δεν έχει παρατηρηθεί στον κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η αναφορά των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών λέει ότι αυτές οι άμυνες δεν παρατηρούνται μόνο κοντά στις τρέχουσες γραμμές του μετώπου, αλλά και βαθύτερα σε περιοχές που ελέγχονται επί του παρόντος από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ουκρανία: Βίντεο αντιαεροπορικών πυρών πάνω από το Κίεβο-Πρωτοφανείς οχυρώσεις ετοίμασαν οι Ρώσοι Facebook Twitter

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται εδώ και 432 ημέρες.

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM
Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM