LIVE!

Πάπας Φραγκίσκος: «Μην κλείνετε τις πόρτες στους ξένους και στους μετανάστες»

Πάπας Φραγκίσκος από Ουγγαρία: «Μην κλείνετε τις πόρτες στους ξένους και στους μετανάστες» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επίσκεψη στην Ουγγαρία πραγματοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος χοροστάτησε σήμερα σε μια υπαίθρια θεία λειτουργία με πλήθος κόσμου.

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Ούγγρους να μην κλείνουν την πόρτα στους μετανάστες και σε όσους είναι «ξένοι ή διαφορετικοί από εμάς», κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αντιμεταναστευτική πολιτική του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Για να δουν τον πάπα κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη και στα πέριξ αυτού, ενός εμβληματικού νεογοτθικού ρυθμού κτιρίου, συμβόλου της πρωτεύουσας που βρίσκεται πάνω στις όχθες του Δούναβη.

Πάπας Φραγκίσκος: Αντίθετες με το κήρυγμα του Ιησού οι κλειστές πόρτες

Ο πάπας προειδοποίησε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της επίσκεψής του κατά του κινδύνου που ενέχει η άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη λέγοντας ότι οι κλειστές πόρτες είναι κάτι επώδυνο και αντίθετες με το κήρυγμα του Ιησού.

Ο λαϊκιστής πρωθυπουργός, ο οποίος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία, θεωρεί εαυτόν προστάτη των χριστιανικών αξιών.

Έχει πει ότι δεν θα επιτρέψει στη χώρα του να μετατραπεί σε μια «χώρα μεταναστών», όπως ισχυρίζεται ότι έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο κήρυγμά του ο 86χρονος Φραγκίσκος είπε ότι αν οι Ούγγροι θέλουν να ακολουθήσουν τον Ιησού πρέπει να αποφύγουν «τις κλειστές πόρτες του ατομικισμού μας εν μέσω μιας κοινωνίας με αυξανόμενη απομόνωση, τις κλειστές πόρτες της αδιαφορίας μας προς τους αδικημένους και εκείνους που υποφέρουν, τις πόρτες που κλείνουμε σε εκείνους που είναι ξένοι ή διαφορετικοί από εμάς, στους μετανάστες ή στους φτωχούς».

Πάπας Φραγκίσκος: Να ενσωματώνονται στην κοινωνία οι μετανάστες

Ο πάπας πιστεύει ότι οι μετανάστες που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη φτώχεια θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτοι και να ενσωματώνονται στην κοινωνία επειδή μπορούν να εμπλουτίσουν πολιτισμικά τις χώρες που τους φιλοξενούν και να ενισχύσουν τους μειούμενους πληθυσμούς της Ευρώπης.

Πιστεύει ότι ενώ οι χώρες έχουν δικαίωμα να προστατεύουν τα σύνορά τους, οι μετανάστες θα πρέπει να κατανέμονται σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στην εξουσία από το 2010, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας διαφημίζει την προσήλωσή του στη θρησκεία και τη βούλησή του να υπερασπιστεί τον «χριστιανικό πολιτισμό» για να δικαιολογήσει την πολιτική του αποκλεισμού των μεταναστών.

Η κυβέρνησή του έχει υψώσει φράχτη στο σύνορο με τη Σερβία για να κρατήσει μακριά τους μετανάστες.

Στο κήρυγμά του ο Φραγκίσκος μίλησε για τις «κλειστές πόρτες προς τον κόσμο».

Μετά τη θεία λειτουργία, ο πάπας απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, όπως συνηθίζει, και αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, που βρίσκεται στο ανατολικό σύνορο της Ουγγαρίας. Προσευχήθηκε εξάλλου για το καλό τόσο του ουκρανικού όσο και του ρωσικού λαού.

«Μέσα στις καρδιές των λαών και των αρχηγών τους βρίσκεται η επιθυμία να υπάρξει ειρήνη και να έχουν οι νεότερες γενιές ένα μέλλον με ελπίδα, όχι πόλεμο, ένα μέλλον γεμάτο λίκνα για μωρά και όχι τάφους, έναν κόσμο αδελφωμένο, όχι τείχη», κατέληξε ο ποντίφικας.

Η τριήμερη επίσκεψη του Φραγκίσκου είναι η πρώτη από τον περασμένο Μάρτιο που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με βρογχίτιδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο - Ο φόβος της τυραννίας»

LiFO politics / Αλέξανδρος Μαλλιάς: «Οι ΗΠΑ είναι κομμένες στα δύο. Αλλάζουν όλα»

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλά στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη για τη βαθιά πολιτική πόλωση στην Αμερική, για τους θεσμικούς ελέγχους της προεδρικής εξουσίας αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και το Ισραήλ που «έκανε τη ζωή των φίλων και συμμάχων του δύσκολη».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM