Φθηνότερες διακοπές στο Μεξικό παρά στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες

Φθηνότερες διακοπές στο Μεξικό παρά στην Ελλάδα για τους Γερμανούς τουρίστες Facebook Twitter
Πόλη στο Μεξικό - Φωτ.: Unsplash
0

Μπροστά σε μια νέα οικονομική πραγματικότητα θα βρεθούν οι Γερμανοί τουρίστες που θέλουν φέτος να επισκεφθούν τη Μεσόγειο και την Ελλάδα καθώς «οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».

Σύμφωνα με έρευνα της ταξιδιωτικής διαδικτυακής πύλης Holiday-Check για λογαριασμό της εκπομπής Ard-Plusminus, στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD, για πρώτη χρονιά φέτος, μετά τα χρόνια της πανδημίας, οι κρατήσεις των Γερμανών αγγίζουν τα επίπεδα προ πανδημίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης «τα ταξιδιωτικά πακέτα για Ισπανία, Ελλάδα ή Πορτογαλία έχουν ακριβύνει περίπου κατά 20-30% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Σημαντική αύξηση καταγράφουν και οι τιμές για προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία ή η Αίγυπτος, οι οποίοι παλαιότερα θεωρούνταν μάλλον φθηνοί. Οι τιμές των πακέτων διακοπών γι’ αυτούς τους προορισμούς έχουν αυξηθεί κατά 35-50% σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας».

Παράλληλα, οι αυξήσεις αφορούν σύμφωνα με την έρευνα και της αεροπορικές πτήσεις: «Οι καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα ή την Κροατία εμφανίζονται 16% ακριβότερες φέτος σε σχέση με το 2022. Οι πτήσεις προς την Ισπανία, είτε την ηπειρωτική χώρα είτε τα νησιά της, είναι κατά 25% ακριβότερες».

Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων οφείλονται κυρίως στο αυξημένο κόστος για το προσωπικό αλλά και στην αυξημένη τιμή της κηροζίνης. Ταυτόχρονα, συνολικά η τουριστική βιομηχανία έχει αλλάξει συγκριτικά με την εικόνα που εμφάνιζε πριν από τον κορωνοϊό.

«Αν θέλετε να ταξιδέψετε οικονομικά φέτος, θα πρέπει να αναζητήσετε στοχευμένα ασυνήθιστους ταξιδιωτικούς προορισμούς που βρίσκονται πέρα από τις τάσεις της μόδας. Οι διακοπές στη μακρινή Ζανζιβάρη, στο Μεξικό ή στην Κούβα μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι φθηνότερες από ό,τι οι διακοπές στους κλασικούς μεσογειακούς προορισμούς», τονίζει η γερμανική ιστοσελίδα. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σχέδιο 15 σημείων» έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ιράν - Τι προβλέπει, οι όροι

Τα δημοσιεύματα για το σχέδιο αυτό έρχονται την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται κι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ μετακινούν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, στην περιοχή
THE LIFO TEAM
Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ