Γερμανία: Σε 24ωρη απεργία οι ελεγκτές ασφαλείας των αεροσκαφών– Ακυρώνονται πάνω από 350 πτήσεις

Γερμανία: Καθηλωμένα τα αεροπλάνα λόγω απεργίας – Ακυρώνονται πάνω από 350 πτήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: unsplash
0

Περισσότερες από 350 πτήσεις θα ακυρωθούν αύριο, Δευτέρα, στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης, του Αμβούργου και του Ανόβερου, λόγω 24ωρης απεργίας στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού, που είναι αρμόδιο για τους ελέγχους ασφαλείας θα επηρεαστούν οι πτήσεις σχεδόν 100.000 επιβατών, σύμφωνα με τον όμιλο αεροδρομίων ADV.

Η συνδικαλιστική οργάνωση ver.di, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια ανακοίνωσε πως «Θα πρέπει να αναμένονται πιο μεγάλοι χρόνοι αναμονής και ακυρώσεις πτήσεων».

Η ver.di νωρίτερα χθες απηύθυνε κάλεσμα στην απεργία για να υποστηριχθούν τα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ο γενικός διευθυντής του Ραλφ Μπάιζελ κατήγγειλε την κατ’ αυτόν «καταχρηστική» απεργία που κήρυξε το συνδικάτο, την ώρα που τα αεροδρόμια προσπαθούν να αντιμετωπίσουν «τη βαθύτερη κρίση της αεροπορίας».

Το ver.di βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την ομοσπονδία εταιρειών αεροπορικής ασφάλειας (BDLS) κι επιδιώκει να εξασφαλίσει «αύξηση των αμοιβών για τα ωράρια των νυχτερινών βαρδιών και αυτών των σαββατοκύριακων και των αργιών».

Ελπίζει ότι η απεργία αυτή, η τρίτη που προκηρύσσεται από την αρχή της χρονιάς, θα έχει αποτέλεσμα.

«Η εργασία 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικογενειακή ζωή. Οι συνθήκες εργασίας πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικές ώστε να προτίθεται επαρκής αριθμός εργαζομένων να κάνει αυτή τη δουλειά», επιχειρηματολόγησε το ver.di.

Οι αμοιβές για αυτές τις βάρδιες δεν έχουν αυξηθεί «από το 2006 και διαπραγματευόμαστε αύξηση από το 2013», διευκρίνισε.

Παράλληλα, το ίδιο συνδικάτο και η διοίκηση των γερμανικών ταχυδρομείων ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι κλείστηκε συμφωνία για τους 160.000 υπαλλήλους της Deutsche Post, που προβλέπει αύξηση των μισθών κατά 11,5% κατά μέσο όρο, ως και 20,3% για τους εργαζόμενους με τις πιο χαμηλές απολαβές.

Ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις και επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με πληροφορίες ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM