«Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει με ένα πόλεμο φθοράς» εκτιμά ο διευθυντής της CIA

«Ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει με ένα πόλεμο φθοράς» εκτιμά ο διευθυντής της CIA Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο προς το παρόν, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα κερδίσει στο τέλος έναν πόλεμο φθοράς, εκτιμά ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς.

«Ο Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει τώρα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Αυτή τη στιγμή», λέει ο Μπερνς, «νομίζω ότι ο Πούτιν είναι απολύτως αποφασισμένος αλλά έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση για την ικανότητά του να εξαντλήσει την Ουκρανία».

»Και αντί να σκεφτεί μια διέξοδο, ο Ρώσος πρόεδρος «επιμένει και υπογράφει» στον πόλεμο του, σύμφωνα με τον Μπερνς», πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Η συνάντησή του τον Νοέμβριο στην Τουρκία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ναρίσκιν ήταν «αποθαρρυντική», όπως τόνισε ο διευθυντής της CIA.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι είδε «μια μορφή απερισκεψίας, υπέρμετρης υπερηφάνειας» στο αφεντικό του SVR (Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού), που συνάντησε για να τον προειδοποιήσει ενάντια σε οποιαδήποτε προσφυγή σε πυρηνικά όπλα και όχι σε διαπραγματεύσεις, των οποίων το σημείο εκκίνησης «θα αποφασιστεί από τους Ουκρανούς».

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM