Ο Ταχάρ Ραχίμ είναι ο νέος κινηματογραφικός Σαρλ Αζναβούρ

Tahar Rahim to Play French Music Legend Charles Aznavour in Biopic ‘Monsieur Aznavour’ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

O Ταχάρ Ραχίμ, που κέρδισε υποψηφιότητα για BAFTA και Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες του στις ταινίες «A Prophet» και «The Mauritanian» μεταμορφώνεται στον θρυλικό Σαρλ Αζναβούρ.

Ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον θρυλικό Γαλλοαμερικανό τραγουδιστή, συνθέτη και ηθοποιό, με πωλήσεις άνω των 180 εκατ. δίσκων σε όλον τον κόσμο.

Ο τίτλος της βιογραφικής ταινίας είναι «Monsieur Aznavour» ενώ την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Mehdi Idir και Grand Corps Malade.

Παραγωγοί της ταινίας είναι η εταιρεία του Jean-Rachid Kallouche, Kallouche Cinema και η Mandarin & Compagnie.

Ο Kallouche είναι παντρεμένος με την Κάτια Αζναβούρ, κόρη του αείμνηστου καλλιτέχνη.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι ενώ η ταινία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024, τιμώντας τα εκατό χρόνια του Αζναβούρ. 

Η ταινία αφηγείται την άνοδο του Αζναβούρ τη δεκαετία του 50 και τη φιλία του με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, όπως η Έντιθ Πιαφ, που τον πήρε μαζί του στην περιοδεία της σε Γαλλία και ΗΠΑ.

Ο Kallouche είπε ότι ο Αζναβούρ του είχε δώσει την ευχή του για την παραγωγή της ταινίας πριν τον θάνατό του το 2018.
Είπε δε ότι ήταν ιδέα του Αζναβούρ η ταινία να επικεντρωθεί στο πρώτο μέρος της ζωής του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Ο Αζναβούρ, του οποίου οι γονείς ήρθαν στη Γαλλία μετά την γενοκτονία στην Αρμενία, ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε ηλικία 9 ετών. 

Όμως έγινε αναγνωρίσιμος ως τραγουδιστής και τραγουδοποιός πολύ αργότερα, στη δεκαετία του '30. Τελικά έγινε σταρ παγκοσμίου φήμης με τα τραγούδια του να έχουν διασκευαστεί από δημιουργούς όπως ο Ρέι Τσάρλς, ο Μπομπ Ντίλαν, η Λάιζα Μινέλι, και ο Έλβις Κοστέλο με το «She», για το soundtrack της ταινίας των Τζούλια Ρόμπερτς και Χιού Γκραντ, «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ».

Ο Αζναβούρ τραγούδησε ντουέτα με διάφορους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Φρανκ Σινάτρα, το «You Make Me Feel So Young». 

Χαρακτηρίστηκε ως ο «Γάλλος Φρανκ Σινάτρα» και εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες. Το CNN τον ονόμασε Καλλιτέχνη του Αιώνατο 1998 και τον Φεβρουάριο του 2017, ο Σαρλ Αζναβούρ απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM
Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή πάνω από 160 σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το 4ο ΦΒΧ επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης aπό τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2025.
LIFO NEWSROOM
Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Πολιτισμός / Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Στα εγκαίνια, η μουσική ομάδα «Encardia» παρουσίασε τραγούδια και χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, με μουσικό περίπατο μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα
LIFO NEWSROOM
Οι σήραγγες του Λονδίνου που ενέπνευσαν τον δημιουργό του James Bond θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Πολιτισμός / Οι σήραγγες του Τζέιμς Μποντ θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Το σύμπλεγμα που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ, θα περιλαμβάνει στρατιωτικό εξοπλισμό, διαδραστικές εκθέσεις και ένα μπαρ 30 μέτρα κάτω από τη γη.
LIFO NEWSROOM