ΑΘΗΝΑ

Ρώσοι που επιστρατεύονται θα μπορούν να αποθηκεύουν δωρεάν καταψυγμένο σπέρμα τους

Ρώσοι που επιστρατεύονται θα μπορούν να αποθηκεύουν δωρεάν καταψυγμένο σπέρμα τους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Οι Ρώσοι άνδρες που επιστρατεύονται για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα μπορούν να αποθηκεύουν το καταψυγμένο σπέρμα τους δωρεάν και στις οικογένειές τους θα δοθούν δυνατότητες για δωρεάν θεραπεία υπογονιμότητας (σ.σ αν π.χ επιλέξουν εξωσωματική γονιμοποίηση), όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ένωσης Δικηγόρων Ιγκόρ Τρουνόφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι το υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε στην έκκλησή του για μια δωρεάν τράπεζα ψύξης σπέρματος και αλλαγές στην υποχρεωτική ιατρική ασφάλιση.

Η Ρωσία κινητοποίησε 300.000 εφέδρους και άνδρες άρχισαν να απευθύνονται σε κλινικές για να καταψύξουν το σπέρμα τους, ανέφεραν δημοσιεύματα.

Ο Τρουνόφ ανακοίνωσε στο Twitter ότι η ένωσή του υπέβαλε αίτηση εκ μέρους πολλών ζευγαριών των οποίων οι άνδρες είχαν κληθεί να λάβουν μέρος στον πόλεμο.

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις παρατηρήσεις του. Ωστόσο, ο δικηγόρος δήλωσε στο Tass ότι είχε «καθορίσει τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τη δωρεάν διατήρηση και αποθήκευση γεννητικών κυττάρων (σπερματοζωαρίων) για τους πολίτες που επιστρατεύονται για να λάβουν μέρος στην SVO (σ.σ. ειδική επιχείρηση όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι) για το χρονικό διάστημα 2022-2024».

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε «μερική επιστράτευση» και μέσα σε λίγες ημέρες, ο ιστότοπος Fontanka στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη, ανέφερε πως ένα κύμα ανδρών προσέγγισαν κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης και γονιμότητας για να καταψύξουν το σπέρμα τους και να συντάξουν έγγραφα που θα έδιναν το δικαίωμα στις συζύγους τους να το χρησιμοποιήσουν.

Ο Andrei Ivanov από το νοσοκομείο Mariinsky της πόλης δήλωσε ότι είχαν προσέλθει άνδρες που προετοιμάζονταν για τη στράτευση, καθώς και εκείνοι που σχεδίαζαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. 

Διεθνή
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM