ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

SZ: «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης- Η εγκληματική απιστία και η προδομένη αγάπη»

SZ: «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης- Η εγκληματική απιστία και η προδομένη αγάπη» Facebook Twitter
0

«Η εγκληματική απληστία και η προδομένη αγάπη: Η υπόθεση «Qatargate» για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παίρνει νέα τροπή, εις βάρος του συστήματος των Βρυξελλών», γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung.

«Η Εύα Καϊλή στον ρόλο του αθώου θύματος: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες» είναι ο υπότιτλος του άρθρου, όπου ο συντάκτης περιγράφει μεταξύ άλλων ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσπαθούν να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς παρουσιάζοντάς την ως αθώα γυναίκα και μητέρα, που διώκεται.

«Είναι μόνη στη φυλακή, δυστυχώς είναι και το μωρό της μόλις 22 μηνών, είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, η Εύα Καϊλή νιώθει ότι ζει μια καταστροφή», είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Süddeutsche Zeitung αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ και εκτιμά πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου Qatargate.

«Αλλά η αλήθεια είναι ότι το δικαστικό σύστημα του Βελγίου βλέπει τον κίνδυνο της συσκότισης. Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. 

 »Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται» γράφει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η Εύα Καϊλή φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στον πυρήνα του σκανδάλου Qatargate.

«Ο Τζουζέπε Μερόνι, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι, που τον βοηθά ακόμα. Ο Νταβίντ το επώνυμο του οποίου δεν θυμάται. Σιμόνα, Καρόλα και Φρανστέσκα. Ο Παντσέρι τους βοηθούσε και ήταν «το ένα χέρι νίβει το άλλο» ανέφερε η Il Fatto Quatidiano.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι από την άλλη παρομοίασε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με τη σειρά Narcos του Netflix.

«Το Qatargate αποτελεί ντροπή. Οι δεσμίδες χρημάτων που είδαμε θυμίζει σκηνές στο Netflix, στη σειρά Narcos. Εκτός από ντροπή, είναι σίγουρα ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι θα επανεξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής της σε ένα μήνα.

Με πληροφορίες του SZ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Διεθνή / Απίστευτη απόδραση: Βορειοκορεάτης κολύμπησε 10 ώρες για να φτάσει στη Νότια Κορέα

Βορειοκορεάτης άνδρας διέφυγε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, κολυμπώντας 10 ώρες κατά μήκος της ακτής και αποφεύγοντας ένοπλους φρουρούς με εντολή να σκοτώσουν κάθε φυγά
ΦΩΤ.: GETTY
Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε τη πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Διεθνή / Πώς η συναυλία των Oasis το 2009 προκάλεσε την πιο ισχυρή σεισμική δόνηση στο Εδιμβούργο

Η συναυλία των Oasis τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασε σε ένταση ακόμα και εκείνη των Red Hot Chili Peppers τον Ιούνιο του 2004, των Kings of Leon τον Ιούνιο του 2011, αλλά και της Taylor Swift τον Ιούνιο του 2024
LIFO NEWSROOM
Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Διεθνή / Ιστορική σύνοδος ειρήνης στον Λευκό Οίκο: Τραμπ, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπογράφουν συμφωνία μετά από δεκαετίες συγκρούσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενεί στον Λευκό Οίκο τον πρωθυπουργό της Αρμενίας και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για την «Ιστορική Σύνοδο Ειρήνης», με στόχο τον τερματισμό δεκαετιών πολέμου και την υπογραφή συμφωνίας που ανοίγει νέους διαδρόμους στην περιοχή του Νότιου Καυκάσου
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM