La Repubblica: Έτοιμες να ζητήσουν άρση ασυλίας για Κοτσολίνο, Ταραμπέλα και Αρενά οι βελγικές Αρχές

La Repubblica: Έτοιμες να ζητήσουν άρση ασυλίας για Κοτσολίνο, Ταραμπέλα και Αρενά οι βελγικές Αρχές Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι βελγικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν άρση βουλευτικής ασυλίας  για τους Αντρέα Κοτσολίνο, Μαρκ Ταραμπέλα και της Μαρί Αρενά, σύμφωνα με την ιταλική La Republica.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε η Il Fatto Quotidiano, η Εύα Καϊλή είχε ήδη κατονομάσει αρκετούς που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων από τις βελγικές αρχές.

Ξεκινώντας από εκείνους που κάλεσε αμέσως μετά την επιχείρηση στο σπίτι της, δηλαδή τους Παντσέρι, Ταραμπέλα και Αρενά, στη συνέχεια επικαλέστηκε άλλους 3 Ιταλούς ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος – Κοτσολίνο, Μορέτι και Μπενιφέι – και μάλιστα κατονόμασε 5 επιπλέον βοηθούς ευρωβουλευτών.

Ο Μπράντο Μπενιφέι, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας των Ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος σε σημείωμα προς τον Τύπο, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Dire, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Απορρίπτω σθεναρά κάθε διασύνδεση με τις πράξεις αυτών των ανθρώπων και είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με τη δικαιοσύνη μαζί με ολόκληρη την αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος για να ρίξουμε φως σε όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν έχω πάει ποτέ στο Κατάρ ή στο Μαρόκο. Δεν είχα καμία συναναστροφή (εκτός της εργασίας μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) με κανέναν από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate, κάθε ερώτηση ή ψήφος που έχω θέσει ή ψηφίσει ήταν πάντα αντίθετη με τις πολιτικές θέσεις επί των εν λόγω θεμάτων που προωθούσαν οι εν λόγω πολιτικοί».

Σημειώνει δε ότι ο ίδιος ήταν «ένας από τους λίγους ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης της συμφωνίας ΕΕ-Μαρόκου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε ανοιχτή αντίθεση με τις θέσεις του Παντσέρι και της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκείνη την εποχή».

Με πληροφορίες της ΕΡΤ/La Repubblica 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM