Ο Μπάιντεν δεν αποκλείει συνάντηση με τον Πούτιν - «Δεν νομίζω πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

Ο Μπάιντεν δεν αποκλείει συνάντηση με τον Πούτιν - «Δεν νομίζω πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

«Παράθυρο» για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σύνοδο της G20 άφησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Παρότι ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία «πρόθεση» να το κάνει, προσέθεσε πως θα «εξαρτηθεί», ιδίως από το εάν ο Ρώσος πρόεδρος τού εκδηλώσει την πρόθεση να συζητήσει την απελευθέρωση της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνι Γκράινερ που παραμένει φυλακισμένη στη Ρωσία.

«Δεν έχω πρόθεση να τον συναντήσω. Αλλά αν για παράδειγμα έρθει να με δει στην G20 και μου πει: "Θέλω να συζητήσουμε για την απελευθέρωση της Γκράινερ", θα τον συναντήσω. Αυτό που θέλω να πω είναι πως εξαρτάται» είπε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σημειώνεται πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, επεσήμανε σε χθεσινή του συνέντευξη στη ρωσική τηλεόραση πως η Μόσχα δεν θα απέρριπτε μία συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν στη G20, αλλά μόνο εάν λάβει κάποια «σοβαρή πρόταση». 

«Έχουμε πει, επανειλημμένα, πως δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Εάν υπάρχει πρόταση, τότε θα το σκεφτούμε» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. 

Κατά την τοποθέτησή του ο Μπάιντεν, επεσήμανε, ακόμα, πως «δεν νομίζει» ότι ο Ρώσος ομόλογός του θα δώσει διαταγή να χρησιμοποιηθεί τακτικό πυρηνικό όπλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς πόσο ρεαλιστικό θεωρεί ότι είναι το ενδεχόμενο να δώσει τέτοια διαταγή ο κ. Πούτιν, ο ένοικος του Λευκού Οίκου απάντησε στον παρουσιαστή Τζέικ Τάπερ «λοιπόν, δεν νομίζω ότι θα το κάνει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM