Εκατομμύρια Κινέζοι στήθηκαν σε ουρές για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού εν μέσω καύσωνα

Εκατομμύρια Κινέζοι στήθηκαν σε ουρές για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού εν μέσω καύσωνα Facebook Twitter
0

Οι κάτοικοι της κινεζικής μητρόπολης Τσονγκίνγκ αναγκάστηκαν να στηθούν σε ουρές για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού την ώρα που στη χώρα επικρατούν συνθήκες καύσωνα. 

Τα μέτρα της πολιτικής zero-Covid δεν σταματούν ποτέ. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν, και ενώ η χώρα πασχίζει με τις ακραίες θερμοκρασίες αλλά και με μεγάλες πυρκαγιές, εκατομμύρια κάτοικοι της μεγαλούπολης υποχρεώθηκαν να περιμένουν για να εξεταστούν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Στην περιοχή επιβεβαιώθηκαν 40 περιστατικά χθες, Τετάρτη, με το σύνολο από τα μέσα Αυγούστου να είναι 146. 

Οι Αρχές διέταξαν τους 10 εκατομμύρια κατοίκους να σπεύσουν στα 3.800 προσωρινά κέντρα που στήθηκαν και να κάνουν το τεστ ώστε να επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους. Για να αναγκαστούν, μάλιστα, να υπακούσουν, άλλαξε το χρώμα του υγειονομικού τους προφίλ - στη σχετική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται παντού - από πράσινο σε πορτοκαλί.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν εξετάζεται και δεν βγαίνει αρνητικός λοιπόν, δεν θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει σε συγκεντρώσεις, συναντήσεις ή επιχειρηματικά μίτινγκ, αλλά και χώρους όπου συναθροίζεται πολύς κόσμος και κλειστά δημόσια κτήρια. 

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τις μακριές ουρές των πολιτών, που αναμένουν τη σειρά τους ενώ η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Άλλοι φορούν μάσκες, ενώ άλλοι προσπαθούν να δροσιστούν με βεντάλιες. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις λιποθυμιών.

Σε ένα εκ των βίντεο, φαίνεται ένας δρόμος γεμάτος εκατοντάδες πολίτες που περιμένουν για το τεστ. Στο φόντο καταγράφονται και οι καπνοί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή. 

«Έχουμε 43 βαθμούς Κελσίου, ο κόσμος στο Τσονγκίνγκ έχει φτάσει στ΄όριά του» ανέφερε πολίτης στο Weibo - το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter. 

Ο 42χρονος Zeng Meng αρνήθηκε να εξεταστεί, καταγγέλλοντας πως «ο εξαναγκασμός 10 εκατομμυρίων πολιτών να εξεταστούν για COVID σε τέτοιες θερμοκρασίες είναι αξιοθρήνητος». Αλλά, σήμερα δεν του επετράπη να μπει στο σούπερ μάρκετ. 

«Τα υπερβολικά μέτρα κατά της Covid μάς έχουν ταλαιπωρήσει πολύ. Πολλοί από τους φίλους μου δυσανασχετούν που αναγκάζονται να εξεταστούν» κατέληξε. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Διεθνή / Ισραήλ: Ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στη Γάζα και τους Παλαιστινίους, σύμφωνα με το Διεθνές Δικαστήριο

Το Ισραήλ δεν συμμετείχε στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ωστόσο Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για μια «κατάχρηση του διεθνούς δικαίου»
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM