«Τι γίνεται με τη δική μου ζωή;»- Η παθιασμένη ομιλία 12χρονης για το δικαίωμα στην άμβλωση

«Τι γίνεται με τη δική μου ζωή;»- Η παθιασμένη ομιλία 12χρονης για το δικαίωμα στην άμβλωση Facebook Twitter
0

Μια 12χρονη συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω της, με την παθιασμένη ομιλία της για το δικαίωμα στην άμβλωση

Η Άντισον Γκάρντνερ κάλεσε τα μέλη του κοινοβουλίου της Δυτικής Βιρτζίνια να σκεφτούν τη δική της ζωή, προτού υιοθετήσουν το νομοσχέδιο που όχι μόνο προέβλεπε την απαγόρευση των αμβλώσεων για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, αλλά επέτρεπε και την άσκηση δίωξης σε βάρος των γιατρών που κάνουν αυτή τη διαδικασία. 

Η 12χρονη ήταν ανάμεσα στους 90 ανθρώπους που πήραν τον λόγο και είχε στη διάθεσή της λιγότερο από ένα λεπτό. 

«Η εκπαίδευσή μου είναι πολύ σημαντική για εμένα και σχεδιάζω να κάνω σπουδαία πράγματα στη ζωή μου. Εάν ένας άνδρας αποφασίσει ότι είμαι αντικείμενο και μου κάνει ακατανόμαστα και τραγικά πράγματα, υποτίθεται ότι εγώ, ένα παιδί, πρέπει να κυοφορήσω και να γεννήσω ένα άλλο παιδί;», διερωτήθηκε.   

«Πρέπει να υποβάλω το σώμα μου στο σωματικό τραύμα της εγκυμοσύνης; Να υποστώ τις ψυχικές συνέπειες; Ένα παιδί που δεν είχε λόγο στο τι συνέβη στο σώμα μου; Κάποιοι εδώ λένε ότι είναι υπέρ της ζωής. Τι γίνεται με τη δική μου ζωή; Δεν έχει σημασία η ζωή μου για εσάς;», συνέχισε.  

Καθώς μιλούσε η Άντισον Γκάρντνερ, την κοιτούσε η Ρίτα Ρέι, μια 80χρονη γυναίκα που έκανε άμβλωση το 1959, 14 χρόνια προτού ο τερματισμός της κύησης θεωρηθεί συνταγματικό δικαίωμα. Στη φωτογραφία που έβγαλε ο δημοσιογράφος Κάιλ Βας, η Ρέι φαίνεται να χαμογελά ακούγοντας την παθιασμένη έκκληση της Γκάρντνερ. 

«Η Ρίτα Ρέι, που ρίσκαρε τη ζωή της κάνοντας άμβλωση από κάποιον που δεν ήταν πάροχος υγειονομικής περίθαλψης, παρακολουθεί ενώ η 12χρονη Άντισον Γκάρντνερ αναλογίζεται το δικό της μέλλον χωρίς πρόσβαση στη νόμιμη άμβλωση», έγραψε ο δημοσιογράφος. 

Παρά τις ομιλίες της Γκάρντνερ και άλλων ακτιβιστών για το δικαίωμα στην άμβλωση, το κοινοβούλιο της Δυτικής Βιρτζίνια ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 69-23. Λίγο μετά την τοποθέτηση της 12χρονης, οι βουλευτές υιοθέτησαν τροπολογία που θα επιτρέπει τις αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας. 

Όμως, η τροπολογία- που εγκρίθηκε μετά βίας με 46 υπέρ και 43 κατά- επιτρέπει την άμβλωση μόνο έως τη 14η εβδομάδα της κύησης και με την προϋπόθεση ότι ο βιασμός ή η αιμομιξία θα καταγγελθεί στην αστυνομία. Πλέον, το νομοσχέδιο έχει πάει στη Γερουσία της Δυτικής Βιρτζίνια. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM