Το Glastonbury 2022 απαγορεύει τις πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης

Το Glastonbury 2022 απαγορεύει τις πωλήσεις πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης δεν έχουν θέση στο Glastonbury 2022, όπως επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές.

Το φεστιβάλ εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική του το 2019 σε μια κίνηση που επαίνεσε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο σε μία εμφάνιση έκπληξη στο Pyramid Stage εκείνη τη χρονιά.

Με ανάρτησή της στο Instagram σήμερα η Emily Eavis υπενθύμισε στους θεατές του φεστιβάλ ότι το Glastonbury δεν θα πουλά πλαστικά μπουκάλια στο φετινό φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Τους ενθάρρυνε δε, να φέρουν μαζί τους ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι.

«Mένουν 28 ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι πύλες και ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι, όπως και το 2019, τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης δεν θα πωλούνται στο Glastonbury 2022», δήλωσε η διοργάνωση του φεστιβάλ.

«Μην ξεχάσετε να φέρετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό για να το γεμίσετε δωρεάν σε ένα από τα εκατοντάδες σημεία και βρύσες».

«Όλο το νερό στο Glastonbury Festival προέρχεται από το τοπικό δίκτυο ύδρευσης του Μπρίστολ και είναι της ίδιας ποιότητας με τις βρύσες στο σπίτι. Διατίθεται επίσης για αγορά σε κουτάκια. Ας διατηρήσουμε τα πρότυπα, αφού τα καταφέραμε τόσο καλά το 2019, εξοικονομώντας 1,7 εκατομμύρια μπουκάλια από την υγειονομική ταφή! Επαναχρησιμοποιώ. Περιορίζω. Σέβομαι», έγραψε.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΠΟ: Ανάδειξη του Διατειχίσματος στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ανάδειξη του Διατειχίσματος στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας και ανάδειξης των σωζόμενων τμημάτων του Διατειχίσματος, με στόχο την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων, την αποτροπή περαιτέρω φθορών και την καλύτερη ερμηνεία του μνημείου στο κοινό
THE LIFO TEAM
Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Σον Μπέικερ και η Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κάμπερμπατς, Μπέικερ και Ντομινίκ Σεζάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη διασκευή ευπώλητου βιβλίου, ο οσκαρικός δημιουργός υπογράφει σενάριο και παραγωγή του «Left-Handed Girl», ενώ ο Αλέξανδρος Ρήγας επισκέπτεται ξανά την ημιτελή σειρά «Τι Ψυχή θα παραδώσεις Μωρή».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ