Έβαλε μαύρους μαθητές να μαζέψουν βαμβάκι - Οργή για το μάθημα περί δουλείας λευκού καθηγητή

Έβαλε μαύρους μαθητές να μαζέψουν βαμβάκι - Οργή για το μάθημα περί δουλείας λευκού καθηγητή Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης διερευνούν την καταγγελία για λευκό καθηγητή που είπε στους μαθητές της μαύρης, στην πλειονότητά της, τάξης του να μαζέψουν βαμβάκι και να βάλουν χειροπέδες, κατά τη διάρκεια μαθήματος για τη δουλεία.

«Με έκανε να νιώσω άσχημα που είμαι μαύρος» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Τζαμίερ Ο'Νιλ, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου στο σχολείο Τεχνών. 

Ο εκπαιδευτικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Το συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας από μία μητέρα που το κατήγγειλε μέσω Facebook. 

«Γελοιοποίησε τη δουλεία» ανέφερε η Πρίσιους Τρος σε τοπικά μέσα. «Δεν έχω πρόβλημα να διδάξεις τα παιδιά μας για τη δουλεία και το τι πέρασαν οι πρόγονοί μας που χρειάστηκε να μαζεύουν βαμβάκι. Οι δάσκαλοι οι δικοί μας μάς τα έλεγαν αυτά, αλλά δεν έφερναν βαμβάκι στην τάξη να μας αναγκάσουν να βγάζουμε τους σπόρους» σημείωσε. 

Σύμφωνα με την Τρος, αλλά και τη Βιάλμα Ράμος Ο'Νιλ, μητέρα του Τζαμίρ, ο δάσκαλος επέτρεψε στα λευκά παιδιά να απόσχουν από τη διαδικασία, ενώ ανάγκασε τα μαύρα να ξεδιαλέξουν το βαμβάκι. 

«Αμέσως είπα 'δεν το κάνω αυτό'. Κι εκείνος απάντησε 'Κάν'το. Θα πάρεις καλό βαθμό'» ανέφερε άλλη μαθήτρια. 

Εκτός από το βαμβάκι, όμως, ο καθηγητής έφερε και χειροπέδες στην τάξη. Και, σύμφωνα με την Τρος, όταν η κόρη της αρνήθηκε να τις φορέσει, ο δάσκαλος την απείλησε πως θα την έστελνε στο διευθυντή. 

Οι γονείς ζητούν την απόλυση του εκπαιδευτικού και την ανάκληση τής άδειάς του. 

Η διευθύντρια του σχολείου διαβεβαίωσε με επιστολή της πως «οι καταγγελίες αυτές λαμβάνονται σοβαρά υπ'όψιν» ενώ η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τις χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικές». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM