Σκότωσε τη γυναίκα του στην Κολομβία και συνελήφθη 28 χρόνια μετά στις ΗΠΑ

Σκότωσε τη γυναίκα του στην Κολομβία και συνελήφθη 28 χρόνια μετά στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ.: FBI
0

Οι Αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν την Τετάρτη έναν Κολομβιανό ο οποίος είχε διαφύγει στη χώρα μετά τη δολοφονία της συζύγου του το 1994. 

Ο 61χρονος William Hernando Usma Acosta μπήκε παράνομα στις ΗΠΑ το 1995 και ζούσε με το ψευδώνυμο Carlos Alberto Rendon, όπως ενημέρωσε το FBI.

«Η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα ενδοοικογενεικού περιστατικού κατά το οποίο ο Usma Acosta πυροβόλησε και σκότωσε τη σύζυγό του, Laura Rose Agudelo, και στη συνέχεια πυροβόλησε την κόρη του, η οποία επιχείρησε να παρέμβει» ανακοίνωσε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία. 

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ερυθρά ειδοποίηση από την Interpol, αλλά παρέμενε ασύλληπτος μέχρι και τώρα. 

Το 1996 είχε καταδικαστεί, ερήμην, από το Έβδομο Ποινικό Δικαστήριο του Μεδεγίν σε 45 χρόνια κάθειρξης για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και παράνομη οπλοκατοχή. Στη συνέχεια η ποινή του μειώθηκε σε 26 χρόνια και έξι μήνες. 

«Τον Ιούνιο του 2020, ειδικοί πράκτορες του FBI της Βοστώνης έλαβαν πληροφορίες πως ο Usma Acosta ενδεχομένως βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή» και μετά τον εντοπισμό του συνελήφθη χωρίς να προβάλει αντίσταση. 

Προ ετών ο 61χρονος είχε παντρευτεί με Αμερικανίδα και είχε λάβει μόνιμη άδεια διαμονής.

«Ο William Hernando Usma Acosta (...) πίστευε ότι μπορεί να διαφεύγει από το Δικαιοσύνη καταφεύγοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημιουργώντας νέα ταυτότητα. Πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για αυτά που έκανε και η σημερινή σύλληψη εξασφαλίζει ότι θα γίνει» σημείωσε ο Joseph Bonavolonta, από το FBI.

Πλέον έχει μεταφερθεί στην Υπηρεσία Μετανάστευσης, αναμένοντας τις εξελίξεις. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM