Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 14 Απριλίου

Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Πέμπτη 14 Απριλίου Facebook Twitter
Η τρίτη ταινία στο spin-off του Χάρι Πότερ, θα δώσει ένα απαραίτητο boost στις κινηματογραφικές αίθουσες.
0

Mετά από μια εβδομάδα που περισσότερος κόσμος προτίμησε την εξοχή, παρά τα σινεμά, έρχονται τα Φανταστικά Πλάσματα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ, η τρίτη ταινία στο spin-off του Χάρι Πότερ, για να δώσουν ένα απαραίτητο boost στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Πιο συμμαζεμένο και πιο στοχευμένο από τα «Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», με τον Μαντς Μίκελσεν να έχει καλύτερη χημεία με τον Τζουντ Λο από όση είχε ο Τζόνι Ντεπ, μα ίσως όχι τη δέουσα ερωτική ένταση, τις σωματικές δεξιότητες και την καρτουνίστικη κινησιολογία του Έντι Ρέντμεϊν να αξιοποιούνται ξανά και τον Ντέιβιντ Γέιτς να σκηνοθετεί επαγγελματικά, αν και όχι όσο εμπνευσμένα όσο στις ταινίες που γύρισε για το original franchise. Οι φαν που διψούν για μια ακόμα δόση από το σύμπαν που έπλασε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Τρία ακόμα ντοκιμαντέρ κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα και έρχονται για να προστεθούν στον αφύσικα μεγάλο αριθμό ταινιών τεκμηρίωσης που προβάλλονται στις αίθουσες αυτή την περίοδο. H Ιερότητα του Βουνού είναι ένα ντοκιμαντέρ που απευθύνεται στους φίλους της αναρρίχησης και περιγράφει την απόπειρα τριών αλπινιστών να κατορθώσουν να μετακινηθούν από κορυφή σε κορυφή σε ένα μορφολογικά ιδιαίτερο, απάτητο βουνό της Αλάσκα. Γυρισμένο σε διάστημα πέντε ετών και με εντυπωσιακή φωτογραφία, θα δροσίσει όσους το επιλέξουν.

Το Ενθύμιο μας μεταφέρει σε ένα χωριό της Θεσπρωτίας όπου κάθε χρόνο διεξάγεται ένα ιδιαίτερο πασχαλινό έθιμο. Τέλος, βγαίνει και το Ἀδάμ, ποῦ εἶ;ένα ντοκιμαντέρ που πραγματοποίησε γυρίσματα στο Άγιο Όρος.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM