ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πέθανε ο ζωγράφος Απόστολος Κυρίτσης

Πέθανε ο ζωγράφος Απόστολος Κυρίτσης Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 96 χρόνων ο ζωγράφος Απόστολος Κυρίτσης

Την είδηση θανάτου του εικαστικού γνωστοποίησε το Δ.Σ Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, του οποίου ήταν μέλος από το 1967. 

Η ζωή και το έργο του 

Ο Απόστολος Κυρίτσης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου τον Αύγουστο του 1924 και αποφοίτησε από την Σαλβάγειο Εμπορική Σχολή και την Αν. Νυκτερινή Επαγγελματική Σχολή, τμήμα Αρχιτεκτονικής, της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

Διδάχτηκε ζωγραφική στα εργαστήρια των καθηγητών ζωγράφων Νικόλα Γώγου και Αριστομένη Αγγελόπουλου στην Αλεξάνδρεια, Jaro Hilbert στο Κάιρο και αισθητική με τον ποιητή φιλόσοφο Ευστράτιο Νέο στην Αλεξάνδρεια.

Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στην Νυκτερινή Επαγγελματική Σχολή στο τμήμα Αρχιτεκτονικής και στην Επαγγελματική Σχολή Αμφιέσεως, της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας από το 1956 ως το 1967 οπότε και εγκαταστάθηκε οικογενειακώς μόνιμα στην Αθήνα.

Πέθανε ο ζωγράφος Απόστολος Κυρίτσης Facebook Twitter

Από το 1970 ως το 1988 εργάστηκε ως υπάλληλος καλλιτέχνης στον Ε.Ο.Ε.Χ. και στον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. σχεδιάζοντας αντικείμενα και διακοσμητικά σχέδια για τους χειροτέχνες και βιοτέχνες ενώ ποτέ δεν άφησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ζωγράφος στο προσωπικό ατελιέ που διατηρούσε από το 1946.

Ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικών, ενώ έργα του βρίσκονται στα μουσεία σύγχρονης τέχνης της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου, στα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας στην Ελλάδα, στο ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, στις Πρεσβείες της Ελβετίας, της Κύπρου και της Ουρουγουάης στο Κάιρο, στα Προξενεία της Ελβετίας και της Αυστρίας στην Αλεξάνδρεια, στους Δήμους Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Αμαρουσίου, στο Μουσείο Βορρέ στην Βραβρώνα καθώς και σε ιδιώτες συλλέκτες σε διάφορες χώρες.
 

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM